Vujošević: BOGdan misli da je košarkaški polubog, on radi preko bola”

Reči hvale za nekadašnjeg učenika.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Košarkaši trener Duško Vujošević je u emisiji “Sportlight” komentarisao učinak Bogdana Bogdanovića na ovogodišnjem Mudnobasketu. Vujošević je praktično iznedrio Bogdanovića u Partizanu, kada je krenula njegova profesionalna karijera. 

Crnogorski stručnjak istakao je da je samopouzdanje i naporan rad ono što krasi kapitena srpske reprezentacije. 

Bogdan za sebe misli da je košarkaški polubog, on ima takvo samopouzdanje. Onda kada je šutnuo 13:1, što je bio bezobrazluk, kad ste rekli da se plašite da ne izgubi samopouzdanje, ja sam rekao, to nema šanse. Naravno, nisam očekivao odmah okvakvu reakciju. On je vrhunski radnik, ne zna zadnjih godina, ali on je stvarno krvavo radio. On je u svakom periodu svoga života bio spreman da radi krvnički, više od drugih, sa maksimalnim naporom. Imao je taj neki moral da radi preko bola. Njegovi ciljevi i ambicije su uvek bili vrhunski, ali su bili praćeni i velikom voljom da radi, nisu bili bolesni“, rekao je Vujošević, pa se dotakao njegovog uticaja na saigrače.

Drago mi je što je postigao ovakav stepen zrelosti na terenu, jer je on njih (saigrače prim. aut.) svakog trenutka smirivao, mali Jović je rekao da mu je govorio šta tačno treba da radi, to je igrač broj jedan i lider tima. Lake koševe je dao, i na skok, i na prodor, na pik, pa mu zatvore jaču desnu, onda on promeni, pa ode u levu. Vrlo raznovrsno na sve načine“, rekao je Duško Vujošević. 

Bogdanović je nu današnjem trijumfu nad Litanijom postigao 21 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Originalni članak Sportske net