“Grobari”, spremite se: “Ponitka i Partizan su savršena veza”!

Šta se može očekivati od Poljaka?

2023 Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Košarkaški klub Partizan od ovog leta jači je za poljskog reprezentativca Mateuša Ponitku. 

Posle epizode u Panatinaikosu koja nije bila zadovoljavajuća, Mateuš Ponitka nosiće dres Partizana u sezoni koja predstoji. Izuzev odličnih predstava na Evropskom prvenstvu prošle godine, Ponitka je imao nekoliko ne tako dobrih godina u Evroligi. 

Postoji li razloga za skepticizam povodom njegovog dolaska u Partizan otkrio nam je poljski novinar Karol Šliva.

“Mislim da bi morali da budu srećni jer Mateuš Ponitka donosi, osim kvaliteta, dosta profesionalizma. Vredan je, profesionalan, fokusiran na košarku. Tokom godina njegove karijere niste čuli loše stvari o njemu. Kod njega se sve zasniva na poslu, na košarci. Na parketu – raznovrstan igrač, sjajan defanzivac”, istakao je Šliva za “Sportske.net“.

Kakav odnos može da se očekuje između njega i Željka Obradovića?

“Između njega i Željka će biti veoma dobra veza. Zato što je on, kao i Željko, 24 sata, sedam dana u nedelji, u košarci. Trebalo bi da bude savršeno”.

Da li je Partizan pravi tim za Mateuša Ponitku iz perspektive povratka u pređašnju formu?

“Rekao bih da jeste. Srbija je košarkaška zemlja, a on celog sebe daje za ovaj sport. Imao je privatnih problema prethodnih godina. Igrao je u Rusiji, optužen je da se ne daje dovoljno za ruski tim otkako je rat počeo. Imao je i problema sa nacionalnim timom. Poljska federacija je uglavnom okrenuta ka politici i on je sklonjen sa strane odlukom predsednika. Sklonio se iz reprezentacije na neko vreme, sada se vratio… Zato bih istakao da je Partizan savršeno mesto za njega kako bi se ponovo vratio u punom sjaju”, završio je Šliva.

Originalni tekst Sportske net