Vlahović: Učim od Halanda, Ibrahimović mi je napisao poruku na srpskom

Srpski fudbaler i napadač Fjorentine Dušan Vlahović rekao je da se trudi da svakodnevno napreduje, da prati i uči od Erlinga Holanda, ali je i otkrio koju poruku mu je napisao Zlatan Ibrahimović.

Trudim se da napredujem svakog dana. Na treningu uvek isprobavam različite stvari. Trik je u ponavljanju istih poteza iznova i iznova. I Ronaldo uvek želi da napreduje. To je tajna šampiona“, rekao je Vlahović za Republiku.

Vlahović je ove sezone na 31 utakmici u svim takmičenjima postigao 13 golova. Po navodima italijanskih medija, igre 21-godišnjeg srpskog fudbalera prate Milan i Roma.

Osećam odgovornost. Kada u mojim godinama postignete dva gola, onda ste vrhunski igrač, ali ste odmah promašaj ako u dve ne postignete gol. Znam kako to funkcioniše, fokusiran sam i na zemlji sam. Na znam gde će me to odvesti, ali ne želim da žalim za bilo čim“, rekao je Vlahović.

Fjorentina je u martu igrala protiv Milana, a dres nije bila jedina stvar koju je dobio od zvezde Milana Zlatana Ibrahimovića.

Napisao mi je poruku: ‘Srećno u svemu, želim ti sve najbolje’. Napisao mi je to na srpskom jeziku. To je bilo jedinstveno“, rekao je Vlahović.

Ibrahimović nije jedini izvor inspiracije Dušanu Vlahoviću.

Gledam (Erlinga) Holanda. Pokušavam da shvatim kako se kreće, kako završava akcije. Onda se fokusiram na svoje dobre strane i slabosti. Možda zvuči arogantno, ali uz posvećenost mogu da stignem dotle“, rekao je Vlahović.

Vlahoviću ugovor ističe u junu 2023. godine.

Ne volim da pričam o ugovoru jer nismo u dobroj poziciji… Videćemo šta će se dogoditi tokom leta. Otvoren sam za sve opcije“, rekao je Vlahović.

Fjorentina je trenutno na 14. mestu na tabeli Serije A sa 30 bodova. Fudbaleri Fjorentine dočekaće sutra Atalantu, u utakmici 30. kola Serije A. Utakmica se igra od 20.45.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal