Stanojević: Igra ko zasluži, na terenu uvek najbolji

„Nema ništa preko reda“, poručuje trener Partizana

Šampionska trka za Partizan se završila porazom u 164. večitom derbiju.

Osam je kola ostalo do kraja, koliko crno-beli ne mogu da se popnu za stepenik više, tolike su im i šanse da padnu koji stepenik niže. Zato se javilo pitanje da li će Aleksandar Stanojević, trener Partizana, u preostalom delu prvenstva dati šansu igračima koji su imali manju minutažu ili mladim fudbalerima željnim igre na velikoj sceni.

Uoči sutrašnje utakmice sa Radničkim u Humskoj (19.00) stiglo je razočaranje i za jedne i za druge.

Uvek sam govorio da prvo moraš da zaslužiš da treniraš sa prvim timom, pa onda da igraš. Da dajem šansu nekom ko je nije zaslužio to neću. Ne kažem, ima mladih igrača koji sa nama treniraju, koji zaslužuju priliku i dobiće je, ali da sad poklanjamo neke šanse… Igraće najbolji, jer imamu tu obavezu. Ionako imamo dosta mladih igrača, na svakoj utakmici dobijaju po 30-45 minuta, neki su i starteri. Ima dosta mečev do kraja, nećemo ništa da radimo preko reda“, poručio je Stanojević.

Iako je za ekipom večiti derbi, koji pogotovo posle poraza psihički i fizički iscrpi ekipu, Stanojević tvrdi da nema šansi da Partizan izađe na megdan Radničkom ne naoštren i bez fokusa.

Moramo da budemo fokusirani, da budemo pravi na našem stadionu, da pokažemo mentalitet, da vidimo kakav nam je karakter, kakav nam je način funkcionisanja posle teške utakmice. Ne plašim se reakcije igrača, nema šanse da ne uđu 200 odsto koncentrisano, jer bi to bilo nenormalno. A, kako će igrati – videćemo“.

Iako nema većih kadrovskih problema, Stanojević je najavio da će na teren u nedelju izaći dosta drugačiji tim u odnosu na derbi.

Svi su zdravi, nemamo tih problema, jedino Lazar Marković ima kartone. Biće četiri-pet izmena, to je pola tima, ali imamo obavezu da izvedemo najbolji sastav koji možemo“.

Radnički je dužnik Partizanu i Stanojeviću, jer je jesenas na Čairu pobedio crno-bele (1:0). Od te utakmice krenula je pobedonosna serija Parnog valjka, koja je završena u sredu na Marakani.

Inače, Nišlije su od tada promenile dvojicu trenera, novi Nikola Stanković je pre dva dana stigao u Radnički.

Ne bih komentarisao Radnički u tom kontekstu, oni najbolje znaju kod njih kakva je situacija. Novi trener je tek došao, imao je jedan-dva treninga sa ekipom, teško da će moći mnogo toga da promeni. Pratili smo njegov rad, znamo ga od ranije, bio je uspešan u Milanovcu, znamo kako je tako igrao, ali ne znamo kako će sad i to nam je jedina bojazan, jer volimo da se pripremimo za sve. Mi smo izgubili jesenas u Nišu, sećamo se vrlo dobro, a ovo nam je utakmica koju moramo da pobedimo. Kao i svaku prethodnu i svaku buduću“, istakao je Aleksandar Stanojević.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport