Sumanut raspored košarkaša Partizana u oktobru i dva pri-gradska derbija za kraj meseca!

Košarkaši Partizana u ponedeljak, 2. oktobra, utakmicom protiv Mornara u Beogradu otvaraju sezonu, u kojoj ih već na startu očekuje potpuno lud raspored.

Partizan u novu sezonu kreće sa velikim ambicijama. Odbrana titule u ABA ligi je primarni cilj crno-belih, ali ovoga puta neće biti skromni i kada su ciljevi u Evroligi u pitanju.

Oni su u povratničkoj sezoni ostvarili zapažen rezultat u Evropi, kada ih je jedna pobeda delila od učešća na finalnom turniru, čime su iznenadili mnoge, a sada su napravili tim od kog se očekuje da bude konkurentan i da može da se nadigrava sa svima.

Što se ABA lige tiče, tu su uz Crvenu zvezdu apsolutni favoriti i teško da postoji neko ko bi mogao da im poremeti planove.

Međutim, raspored je ono što će igrati važnu ulogu u ostvarivanju ciljeva. Sezona je duga, a prošla godina je najbolje pokazala šta zgusnut plan može da uradi ekipama.

Sam pogled na raspored u oktobru kaže da im neće biti lako. Oni će u tih 30 dana odigrati deset utakmica, a mesec će zatvoriti sa dva derbija, pošto će posle evroligaškog odigrati i onaj u ABA ligi.

U ponedeljak, 2. oktobra, igraju prvu utakmicu u sezoni, kada će im rival biti barski Mornar. Tu se ne očekuje da crno-beli imaju većih problema, međutim, kako je početak sezone, još uvek su sve karte otvorene i u periodu dok se tim uigrava protiv svih će trebati mnogo snage i koncentracije da se takmičenje otpočne na način na koji žele.

Sledi 5. oktobra okršaj protiv Makabija u Tel Avivu. Tu su karte otvorene i ostaje da se vidi kako su treneru uradili posao.

Onda, tri dana kasnije (8. oktobra) igraju protiv Krke u gostima, a iz Novog Mesta se sele u Francusku na megdan Asvelu, koji je zakazan za 12.

Sa svega danom odmora dočekuju Cibonu (14. 10.), a onda sledi evroligaški izazov.

Crno-beli igraju duplo kolo, gde će se za dva dana seliti iz svoje dvorane u Pirej. U goste im 17. stiže Barselona, a oda 19. igraju protiv Olimpijakosa u gostima.

I kada to prežive neće biti ništa lakše, pošto ih čeka utakmica sa Megom 22. 10, a onda za kraj ludog rasporeda – dva derbija.

Partizan će u oba imati prednost domaćeg terena. Prvo će ljutog rivala dočekati 26, da odmere snage na evropskoj sceni, a onda 30. i u ABA ligi.

Jedini pravi epitet za ovo što ih čeka je “pakleno“…

Originalni članak Sportal.blic.rs