PARTIZAN U KRUŠEVCU – Duljaj: Neka i dalje budemo prijatno iznenađenje (17h – Mogući sastavi)

Trener Partizana Igor Duljaj protiv Napretka u Lazarevom gradu očekuje reprize iz 2008. i 2015, poznate po osvajanju titule

U trenerskom opusu Igora Duljaja dominiraju amplitude: Partizanov fijasko na međunarodnoj sceni nadovezao se na prolećni debakl u prvenstvu, s druge strane, jesenji rezultati u borbi za bodove daruju navijačima nadu da će Parni valjak, za razliku od prethodne sezone, u najmanju ruku da bude konkurentniji večitom rivalu u trci za trofeje. Tačno, igra ni sad nije bajna i većina utakmica dobijena je na mišiće, ali…

Današnje gostovanje Napretku – prilika da se crno-beli barjak pobedonosno zavijori pod Bagdalom i načini značajan korak ka prvom mestu!

– Ne bih rekao da je olakšavajuća okolnost što nismo igrali večiti derbi, fudbaleri predviđeni za startere spremali su se na jedan način – specifična situacija. Proteklog meseca imali samo tri utakmice – i Napredak i mi ispali smo iz takmičarskog ritma, Kruševljani su igrali 17. septembra – primećuje Igor Duljaj u predvečerje poslastice u Lazarevom gradu.

Čarapani, generalno, ne leže Parnom valjku?

– Napredak je težak rival Partizanu: 2008. i 2015. imali smo svetle trenutke kad smo osvajali titule, međutim, znali su i oni, takođe, da slave u ključnim mečevima.  Pomeranje duela za dan ranije – dobro i za nas i za njih, odlična prilika da veliki broj navijača iz Beograda i Kruševca pogleda lepu predstavu. Verujem da će teren da bude dobar, iako je mnogo puta bio težak. U interesu fudbala je da ga domaćin dovede u red.

Cilj je tradicionalan – ceo plen?

– Želimo da nastavimo pobednički niz. Važno je da uz dobru podršku navijača dođemo do tri boda, iako, naravno, neće da bude lako.

Partizan je mnogima, iako to „na prvu” čudno zvuči, iznenađenje sezone?

– Tek je početak, jedna utakmica može da vas podigne, isto tako i spusti. Teško je doći „gore”, još teže ostati. Neka i dalje budemo prijatno iznenađenje, opet, znamo kroz šta smo prošli kroz pripreme, imali teških gostovanja, golove postizali, kako bi neki rekli, na mišiće. Na skoro svakoj utakmici imali smo dobar posed lopte, mnogo udaraca ka golu… što me raduje. Da, primili smo 10 golova što je mnogo za Partizan, ali svaki tim koji dominira uvek ima probleme u odbrani. Svako ko igra protiv nas zna nam slabe tačke i forsira kontru.

Utisak sa strane: igra ne prati u punoj meri rezultate?

– Uvek može bolje, opet, meni i timu važno je da se pobeđuje. Sa kakvom igrom… Zadovoljan sam kako delujemo – stvaramo šanse, to što postižemo golove pred kraj pokazuje da tim veruje u to što radimo i da poseduje karakter.

Još „koja” o Napretku: plašite li se Milana Bojovića, najboljeg strelca u istoriji moderne srpske elite?

– Iskusan, opasan, posebno u 16 metara. Nije samo Bojović, tu su i Jovanović, pa Stanojlović, imaće motiv protiv bivšeg kluba. Mnogo teška utakmica, Kruševljani imaju dobre pojedince, opet, mnogo je važnije kako će naš tim da izgleda – jasan je Igor Duljaj.

Originalni članak: Sportski žurnal