Pri-gradski derbi u finalu Kupa Koraća (21h)

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde od 21 čas u niškom “Čairu” igraju finale Kupa Radivoja Koraća. Linkove za prenos utakmice možete naći na sajtu Volimpartizan.rs

Ponovo će večiti rivali igrati finalni meč Kupa Koraća. Ovo će im biti deveti međusobni okršaj za “Žućkovu levicu”.

Crno-beli žele da prekinu sušan period koji traje od 2020. godine

Partizan je imao na papiru najlakši zadatak u četvrtfinalu Kupa Koraća, pošto je igrao protiv Hercegovca iz Gajdobre, jedinog drugoligaša u Nišu i debitanta na završnom turniru nacionalnog kupa. Nisu crno-beli briljirali, ali su odradili posao (92:67) i izborili plasman u narednu rundu.

polufinalu su nadigrali Vojvodinu 80:67, koja je izabranicima Željka Obradovića pružila više nego dobar otpor.

Pogled na tabelu Evrolige i regionalne ABA lige nije po volji navijača Partizana. Pre ubedljive pobede nad Igokeom za vikend, crno-beli su nanizali pet poraza u dva takmičenja i Kup u Nišu je prilika za iskupljenje.

Povratak “Žućkove levice” u Humsku nakon četiri godine nesumnjivo bi podigao elan u taboru regionalnog šampiona i vratio veru da postavljeni ciljevi u finišu sezone ipak nisu nedostižni.

Partizan je osam puta osvojio “Žućkovu levicu”, pa bi ga potencijalna pobeda izjednačila sa večitim rivalom, što je crno-belima dodatni motiv.

S obzirom na ograničen broj stranaca koji mogu da igraju na Kupu Koraća, Partizan ni u finalu neće moći da računa na Džejlina Smita, Bruna Kabokla i Mateuša Ponitku.

Utakmica večitih rivala u “Čairu” počinje u 21 čas, a njen tok možete pratiti na našem portalu.

Originalni tekst RTS.rs