Parnim valjkom na Traktor(iste) (16h15min, mogući sastavi)

Kolega Jandrić i njegovi izabranici imaće veliki motiv, ali ne sme da bude veći od našeg – poručuje trener crno-belih Igor Duljaj

Pregrmeo je Partizan uz dosta poteškoća i crveni karton Nikole Antića, loš teren i savladao Javor na prolećnoj premijeri. Lucidan  potez Mateusa Saldanje doneo je jesenjem prvaku prve prolećne bodove.

Ništa jednostavniji zadatak od gostovanja u Ivanjici ekipi Igora Duljaja sledi danas protiv IMT-a u Humskoj.Crno-beli i Traktoristi su u prvom delu šampionata odigrali jedan od najuzbudljivijih mečeva ove sezone. Novobeograđani su imali dva gola prednosti, ali je Parni valjak, kao i mnogo puta ove sezone, uspeo da se izdigne i dođe do pobede golom Nemanje Nikolića u nadoknadi vremena (3:2).- Ne moram da podsećam navijače kakva je to bila utakmica. Tada smo teškom mukom osvojili važna tri boda. Presrećni smo što imamo priliku da igramo na našem terenu, koji je odličan. I nama i rivalu pruža se prilika da pružimo dobru igru u najboljim  uslovima. Jedan od mojih pomoćnika bio je na prethodnoj utakmici IMT-a protiv TSC-a. Kod 0:0 Novobeograđani su mogli da povedu i konačan rezultat (0:2) ne sme da nas zavara. Kolega Jandrić i njegovi igrači imaće veliki motiv, ali ne sme da bude veći od našeg. Borimo se za evropska takmičenja,  želimo da pred našom publikom odigramo dobro i pobedimo – smatra Igor Duljaj, trener tima iz Humske.

Dok je trajala zimska pauza, IMT menjao igrački kadar. Stigli su bivši igrači Partizana, Nikola Terzić i Aleksandar Lutovac, a otišli Aleksandr ZuevUroš Stamenić i igrači sa manjom minutažom.

– Teška i zahtevna utakmica je pred nama. Svako ko igra protiv Partizana, nebitno u kom je sastavu, uvek želi da se dokaže. To je legitimno i sportski. Samim tim, i mi ćemo znati koliko smo jaki. Terzić i Lutovac su bili deo našeg kluba i nema dileme da će imati veliki motiv. Fokusiramo se na nas i važno nam je jedino kako će naši igrači izgledati. Dobro smo trenirali, uspešno završili prelazni rok. Proces upoznavanja igrača trajaće kraće, za razliku od prošle sezone. Imamo problem sa kartonima, pre svih Aleksandar Jovanović, Nemanja Nikolić i Frenk Kanute. Doveli smo još igrača, kako bismo bili spremni za neprijatna iznenađenja u vidu povreda ili kartona, čak i isključenja.

LUTOVAC, TERZIĆ I CVETKOVIĆ PROTIV BIVŠEG KLUBA

IMT ima trojicu igrača  koji i te kako poznaju Partizan. Aleksandar Lutovac i Nikola Terzić nosili su dres prvog tima crno-belih, dok je Aleksa Cvetković branio boje Parnog valjka u mlađim selekcijama.

Terzić i Lutovac najbolje partije pružali su u eri trenera Aleksandra Stanojevića, kad se klub iz Humske borio za tron do poslednjeg kola.

Nikola je u Partizanu odigrao 47 utakmica, postigao sedam golova i upisao tri asistencije. Aleksandar je upisao 88 utakmica, mrežu je zatresao tri, a uspešan paker bio je osam puta. 

PREPOROD TAKIJA NIKOLIĆA

Nemanja Nikolić često zna da bude prevaga na strani  Partizana. Tako je bilo i u Ivanjici, gde je pri prvom kontaktu sa loptom asistirao za gol Saldanje.

– Taki nam je doneo mnogo bodova i to na teškim gostovanjima u Subotici, Pančevu, Kragujevcu, evo sad i protiv Javora. Proživljava drugu mladost – pohvalio je Duljaj iskusnog napadača.

Traktoristi su poznati po dobroj tranzicionoj igri. Na taj način su osvajali dosta bodova, pobedili su, između ostalih Čukarički i napravili dosta problema Crvenoj zvezdi i Partizanu.

– Gosti će biti agresivni, imaju mlade, brze i snažne fudbalere. Moramo da obratimo pažnju na kontre. Igrači IMT-a žele da protiv Partizana ostave dobar utisak. Protiv nas, Zvezde i TSC-a mogu da se predstave publici na najlepši način. Kad smo već kod toga, ljudi moraju da znaju koliko nam znači podrška sa tribina. Nadam se da će navijači doći da nam pomognu i budu štit od neželjenih stvari koje mogu da se dese. Jedino što je važno – to je sportska priča. Ništa drugo nas ne zanima.

Otvoreno je pitanje – ko će biti bonus? Na prethodnoj utakmici to je bio Nemanja Trifunović, njega je kasnije zamenio Mateja Stjepanović, a protiv IMT-a to bi mogao da bude poslednji novajlija Bojan Kovačević.- Izgleda da će biti tako, pošto neki imaju problem sa virusom. Ukoliko Kovačević bude zdrav, počeće utakmicu.Nestrpljivo se čeka debi Jong Džun Goha. Južnokorejski krilni napadač nije ulazio u igru u Ivanjici. Procena stručnog štaba je bila da za tako nešto nema potrebe. Možda debituje baš protiv tima Nebojše Jandrića.- Može se očekivati njegov ulazak u nekom periodu, zavisi da li na početku ili tokom drugog poluvremena. Gohu je najteže, jer period prilagođavanja traje duže u odnosu na igrače iz Evrope. Uz pomoć saigrača, verujem da će aklimatizacija proći dobro – poručio je Duljaj.

Originalni tekst Sportski žurnal