Ponitka otkriva zašto se zaljubio u Beograd: “Murali su me oduševili, ovaj grad ima dušu!”

Košarkaš Partizana je govorio o tome šta očekuje u novoj sezoni

Dan otvorenih vrata za medije košarkaškog kluba Partizana je gotov, a uspeli smo da dođemo do izjave poljskog reprezentativca Mateuša Ponitke.

Ponitka je prvenstveno govorio o iskustvima sa priprema i kakve utiske nosi sa njih.

Ne pamtim kad sam u sklopu priprema bio na planini, lepo je bilo vratiti se. Kopaonik, hotel i celo okruženje je bilo fantastično. Imali smo vremena da radimo na detaljima. Igrali smo turnir u Bosni, prelepu utakmicu protiv Fuenlabrade koja je pokazala zašto je Partizan poštovan u svetu. Posle toga dva turnira, znate kako je bilo tamo. Bilo je vremena da se pripremimo, da vidimo prednosti i mane ovog tima i bićemo spremni za sledeće utakmice – počeo je Ponitka.

Partizan je uspeo da zadrži dobar deo tima od prošle godine i to bi trebala da bude prva snaga crno-belih.

– Pre svega imamo srž tima koji je ostao od prošle sezone, momci koji znaju kako se dobijaju utakmicu. Imamo i novih momaka koji mogu pomoću u raznim aspektima. Novajlije koji donose svoje prednosti. Igraćemo timsku košarku. U svetu se to zaboravlja, ali probaćemo da uradimo to – dodao je poljski košarkaš.

Objasnio je kako on vidi svoje prisustvo u Partizanu rekavši da je svestan da od njega postoje očekivanja.

– Radim sa odličnim trenerima, sa odličnim igračima u odličnom gradu. Na meni je velika odgovornost, trebam da dam sve od sebe i to je to – ističe Ponitka, pa dodaje šta mu se najviše svidelo u Beogradu – Hodao sam okolo, noge su mi dobro, rame i dalje povređeno, išli smo okolo, može se videti puno murala, to me je upravo prvenstveno privuklo ovom gradu. Ima dosta odličnih restorana, duša grada je impresivna. 

Pitali smo ga kakva očekivanja možemo imati od njegove uloge u timu naredne sezone, što je on vrlo koncizno objasnio.

– Za sada pokušavam da pomognem timu kao plejmejker, igrao sam nekoliko utakmica tu ulogu. Dosta naših igrača može da kvalitetno vodi loptu. Pokušaću da pomognem u skokovima i odbrani. Imamo dosta dobrih skorera, pokušaću i tu da pomognem, ali fokus će mi primarno biti na ovim stvarima. Trebao bih da igram pozicije od 1 do 3, ako trener kaže 4 onda ću i to. Dosta igrača igra pozicije od 1 do 3 i to nas čini opasnijim. Čak i ako se nešto dešava možete pokriti više pozicija. Sezona je dugačka, neko se može u trenutku povrediti, drugi će zbog raznolikosti moći da pokriju nedostatke – zaključuje Mateuš.

Originalni članak: Telegraf.rs