Piše se saopštenje…KK Partizan!

KKP odustao od EVrokupa…

Kao što smo najavili pre deset dana – a nekoliko dana pre drugih medija, Partizan je odustao od igranja Evrokupa…

Oj grobarski tužni skupe, kaži – zbogom Evrokupe?

 

evrokup-640x410Upravo sada čelnici kluba pišu ovo saopštenje i za par sati će biti prezentovano svim medijima…

Partizan je odustao od igranja u Evrokupu zbog pretnji KSS-a da neće moći da registruje igrače za sledeću sezonu što bi ugorzilo takmičenje i opstanak kluba.

O ovoj odluci predsednik crno-belih Nikola Peković će tokom dana zvanično obavestiti i prvog čoveka ULEB-a Đordija Bartomeua. Posle ove odluke u Humskoj će ponovo oživeti varijanta o učešću Partizana u FIBA Ligi šampiona u kojoj bi čelnici ove organizacije rado primili crno-bele od jeseni, a čak su spremni i da koriguju format takmičenja.

Podsetimo, odluka Partizana usledila je nakon novih pretnji Košarkaškog saveza Srbije, ali i posle serije sličnih otkaza koje su Evrokupu poslali Zelena Gora i grčki AEK.

Pre njih isto su učinili i klubovi pod ingerencijom Košarkaškog saveza Italije, a izgleda da će Evrokup imati problem i sa španskim klubovima, kojima je predsednik tamošnjeg Saveza Horhe Garbahosa takođe zapretio oštrim sankcijama. Ukoliko i Španci kažu ne ULEB-u, jasno je da će politika Đordija Bartomeua doživeti veliki udarac, a FIBA će moći da računa na nekoliko snažnih timova u svojoj Ligi šampiona.