Partizan na Banjici narednih 50 godina bez nadoknade

Ugovorom je definisano da će Grad Vaterpolo klubu Partizan obezbediti sedam sati dnevno besplatnih termina za sve kategorije

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da su Grad Beograd i opština Voždovac danas potpisali Ugovor sa Vaterpolo klubom Partizan o korišćenju bazena u Sportskom centru Voždovac u narednih 50 godina.

Prema Ugovoru, Grad daje VK Partizan da u narednih 50 godina koristi bazene i druge prostorije koje su im neophodne za rad bez nadoknade.

Ugovorom je definisano da će Grad Vaterpolo klubu Partizan obezbediti sedam sati dnevno besplatnih termina za sve kategorije, od najmlađih do seniorskog tima.

U slučaju da Grad u nekom periodu ne bude u mogućnosti da finansira termine, sportski centar ce sam snositi troškove tih termina, obajvio je Vesić na Fejsbuku.

On je podsetio da je, kada je opština Voždovac dobila sudski spor u vezi sa vlasništvom nad sportskim centrom, rekao da je taj centar vlasništvo svih Beograđana i dom vaterpolista Partizana.

“To se danas i dogodilo. VK Partizan je klub u kome su počeli da se bave vaterpolom mnoga od najvećih imena ovog sporta. Vaterpolo klub Partizan je institucija i najuspešniji vaterpolo klub u Srbiji. Zaslužio je da nastavi da radi i stvara asove na istom mestu gde su to uspešno radili decenijama unazad”, naveo je Vesić.

Podsetio je i da je pre mesec dana predstavnicima VK Partizan, na sastanku, na molbu ministra sporta Vanje Udovičića, rekao da je Banjica njihova kuća i da će tako i ostati.

“Danas se to dogodilo. Sada kada se zna ko je vlasnik sportskog centra i kada je trajno rešeno pitanje prisustva VK Partizan stekli su se uslovi da se renovira sportski centar”, napisao je Vesić.

Zato je danas dao nalog da se počne sa izradom projekta rekonstrukcije sportskog centra.

“Svi koji me znaju mogu da budu sigurni da će Grad naredne godine početi rekonstrukciju Sportskog centra Voždovac”, poručio je Vesić.

Originalni članak: Sportski žurnal