Bio je prvi Englez u dresu Partizana, sada je uspešni biznismen i zet legendarnog fudbalera!

Grobari, sećate li se Harija Agombara?!

Mogao je da bude prvi Englez u srpskom fudbalu, sasvim sigurno prvi u Partizanu, ali nije bio dovoljno kvalitetan da bi mu crno-beli ponudili ugovor.

Grobari, ko se od vas seća još 20-godišnjeg Engleza, Harija Agombara, koji je 2011. godine završio na terenima “Zemunela” kako bi se nametnuo tadašnjeg strategu crno-belih Avramu Grantu. Izraelac nikog nije impresionirao svojim vođenjem Partizana, ali je kod procene vrednosti Agombara pogodio.

Englez nije bio za Partizan, iako su beogradski mediji pisali da bi igrač iz osmog engleskog takmičarskog ranga mogao da zasluži ugovorom jer je impresionirao igrom na jednom prijateljskom meču protiv Teleoptika. Na tom meču jednom je asistirao Markoviću za gol, da bi se kasnije i sam upisao u strelce udarcem sa oko 20 metara za konačnih 2:0.

Po povratku u otadžbinu, Agombar je potpisao ugovor sa Maklsfildom, ali kako se ni tamo nije nametnuo vratio se u osmoligaški Grejs Atletik, pa je išao na pozajmicu u maltešku Florijanu, onda u Svindon… Ako mu je statistika precizno vođena za četiri godine promenio je 11 klubova za koje je ukupno 31 put nastupio.

Međutim, Agombar nije imao razlog da očajava. Van terena mu je život bio daleko uspešniji. Prvo je ušao u emotivnu vezu sa Tijom Lineker, ćerkom poznatog britanskog “džetsetera” Vejna Linekera, koji je vlasnik desetine klubova u Londonu i na Ibici.

Prezime Lineker znači dosta i u svetu fudbala, a Harijeva devojka je bratanica engleske legende i poznatog “Bi-bi-sijevog” komentatora Gerija Linekera. To mu poznanstvo sa Linekerima nije pomoglo da napravi značajniju karijeru u fudbalu, ali je sa Tijom napravio dva modna brenda

Agombari u novembru postaju roditelji!

Originalni članak: 24sedam.rs