NEKI NOVI KLINCI: JOVAN NIŠIĆ

– Ne bih voleo da odem iz kluba bez osvojene titule i pobede u derbiju.

Talentovani centralni vezista, koji je prethodnu sezonu proveo na kaljenju u Teleoptiku i momak iz “generacije 98” od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti, Jovan Nišić, govorio je za naš sajt.

Reci nam nešto o tvojim fudbalskim počecima?

– Fudbalom sam počeo da se bavim sa 7 godina u Radničkom sa Novog Beograda. Već posle nekih 6 meseci sam prešao u školu fudbala Premier (današnji Brodarac) gde sam proveo dve i po divne godine. I sa 10 godina sam stigao u Partizan.
Sećam se i tačnog datuma, s obzirom da se poklopio sa maminim rođendanom. Bio je to 12. avgust 2010. godine. To je ujedno bio i prvi trening novoformirane generacije 98′.

Na čiju preporuku si došao u Partizan?

– Došao sam u Partizan na zahtev Darka Tešovića koji mi je i bio trener kroz citavu omladinsku školu.

 

Ko je najzaslužniji za tvoj fudbalski razvoj?

– Ne mogu izdvojiti jednu osobu što se ovoga tiće. Svakako veliku zahvalnost dugujem upravo Darku Tešoviću. Za sedam i po godina kod njega sam naučio mnogo toga, i što se tiče fudbalskih stvari, do toga kako treba da se ponaša sportista u svakoj situaciji i šta znači biti profesionalac. Zahvalan sam i svim selektorima i ljudima sa kojima sam radio u reprezentativnim selekcijama. Takođe bih želeo da izdvojim Ivana Tomića koji je verovao u mene i koji je uticao na to da potpišem ugovor sa Partizanom, i koji me je prvi poveo na pripreme prvog tima. I, naravno, na kraju, sve što jesam dugujem svojoj porodici. Tata i kum su uvek tu za mene u vezi svih fudbalskih stvari. Mama i baka su prava podrška i one su zadužene za moju ishranu i oporavak. Dede su najglasnije na tribinama, zajedno sa mojim sestrama.  

Sećaš li se prvog treninga sa seniorskim pogonom?

– Sećam se prvog treninga. Bilo je to u maju 2015. godine kod Zorana Milinkovića. Plan je bio da debitujem u poslednjem kolu u Čačku, ali nažalost do toga nije došlo iako sam bio na klupi.

Koliko ti znači treniranje sa prvim timom?

– Kao i svakom mladom igraču, treniranje sa prvim timom mi je u početku bilo ostvarenje sna. Sada, posle nekoliko odrađenih priprema i dosta treninga sa prvim timom, to mi je donekle i normalna stvar. 

Iako još uvek čekaš na zvaničan debi, za seniorski tim Partizana si već odigrao nekoliko utakmica. Pamtiš li prvu?

– Sećam se prve utakmice, naravno. Bilo je to protiv ekipe “13. Maj”. Utakmica u čast Dragana Mancea. Poseban momenat za mene.

U februaru prošle godine si potpisao prvi profesionalni ugovor sa Partizanom. Dan koji ćeš dugo pamtiti?

– Tog dana se sve odigralo veoma brzo. Iskreno nisam odmah shvatio koliko je to velika stvar. Tek nakon par dana sam postao svestan i naravno bio sam veoma srećan.

Kakve su ti želje za nastavak karijere?

Najpre želim da ostvarim ciljeve koji imaju veze sa Partizanom. Počevši od debija u zvaničnoj utakmici. Ne bih voleo da odem iz kluba, u kome sam proveo gotovo celu dosadašnju karijeru, bez osvojene titule i pobede u derbiju.

Blic pitanja:

Nadimak? Niške
Pozicija koja ti najviše odgovara? Centralni vezni
Uzor u detinjstvu i sada? Pirlo
Transfer iz snova? Čelzi, veliki sam navijač “plavaca”
Saša Ilić? Živa legenda, simbol Partizana!

Hvala Jovanu na izdvojenom vremenu i želimo mu puno sreće u nastavku karijere!

 

Autor: Nemanja Maksić

Zabranjeno kopiranje i preuzimanje bez dozvole autora!