Muta Nikolić: Nudim minute i afirmaciju

Miroslav Nikolić ovog leta je preuzeo Partizan, vrativši se u Humsku 1 posle 19 godina, sa željom da oformi mlad i perspektivan tim, koji će u drugoj sezoni pokušati da se plasira u Evroligu.

Međutim, slika sa prvog treninga crno-belih, u ponedeljak u Sportskom centru “Dinamik”, jasno ukazuje na tešku situaciju u kojoj se nalazi trofejni klub, nekadašnji prvak Evrope.

Nikoliću i njegovim saradnicima javila su se samo osmorica igrača, od kojih on ozbiljno računa na četvoricu (Marinković, Andrić, Tanasković, Jovanović), peti (Majstorović) ima odrešene ruke u izboru novog kluba, a preostala trojica su na probi i veliko je pitanje da li će među njima (i među onima koji će tek doći u istom statusu) biti bar jednog koji će zaslužiti ugovor…

“Plan A je bio da dovedemo mnogo mladih i perspektivnih igrača. Nismo uspeli, otišli su na druge strane i sada smo već na planu B. Moram da tražim neke nove, koji će sa tri-četiri iskusna da nose ekipu. To moraju da budu igrači na malim ugovorima, pošto smo opterećeni finansijskim problemima, ali tako da napravimo dobru celinu, da igramo košarku i da se ti mladi igrači afirmišu kroz Partizan, kao što je nekad bilo, pa da odu u inostranstvo i tamo uzmu veliki novac”, izjavio je Nikolić u razgovoru za MONDO i Sport kluba u ponedeljak uveče.

Mondo sport