MARKO JOVANOVIĆ: Partizan čine samo navijači,oni su najveća podrška klubu!

INTERVJU REALIZOVAO STANOJEVIĆ VLADO

INTERVJU REALIZOVAO STANOJEVIĆ VLADO

1.U Partizan si došao 2001 godine iz rodnog Arilja? Da,kod nekadašnjeg pomoćnog trenera prvog tima i trenera Teleoptika Igora Spasića,koji me je trenirao kroz celu omladinsku školu i kome mnogo dugujem.Ta moja generacija 88 bila je jedna od najboljih u istoriji kluba sa Obradovićem,Radovanovićem,Marinkovićem,Sulejmanijem,Karišikom,Miloševićem i drugima.

2.Za seniroski tim Partizana debitovao si 2007 godine? Moja debitnaska utakmica je bila u kupu u Sremskoj Mitrovici protic FK Srem gde smo pobedili 3:0.Taj trenutak sam čekao čitav život.U prvenstvenim utakmicama debitovao sam u večitom derbiju.

3.Utakmica koje ćeš se večito sećati? Najviše ću se sećati večitog derbija na kom je moj kum Raća Petrović postigao onaj fenomenalni gol sa 30 metara i kojim smo praktično obezbedili titulu i naravno utakmica sa Anderlehtom,kada smo ušli u ligu šampiona,uz rođenje dece najlepši trenutci u mom životu.

4.Prošao si sve mlađe reprezentativne selekcije? Imam preko 20 mečeva za mladu reprezentaciju kao i učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu

5.Sa Partizanom si 4 puta bio šampion i imaš 4 osvojena kupa? U takoreći prvom mandatu u Partizanu 4 sezone sam bio u prvom timu i osvojio 4 uzastopne titule i bio rekorder tada,ali je taj rekord kasnije oborio Lazevski sa ja mislim 6 uzastopnih titula.Baš smo dominirali u tom periodu.Četvrti kup sam osvojio kad sam se drugi put vratio.

6.2011 odlazak u Poljsku Vislu? Kada je došlo vreme za rastanak Visla je prva poslala ponudu sa velikim projektom da se uđe u ligu šampiona,a imao sam kaznu zbog onih događaja u finalu kupa sa Vojvodinom kad sam pevao sa mojim Grobarima.

7.Teška bolest? Samo moja porodica i ja znamo kroz šta sam i šta smo prolazili

8.U toku tvoje bolesti Poljaci su raskinuli ugovor sa tobom? Nažalost,u trenutku kad sam bio van fudbala zbog zdravstvenih problema,oni su raskinuli ugovor sa mnom,zbog kako su naveli mogućnosti da ne igram.Bio sam šokiran najblaže rečeno,samo sam dobio pismo na kućnu adresu,jer sa tad uz njihovo dopuštanje bio u Beogradu.Tužio sam ih odmah Fifi i taj slučaj sam dobio,ali su se oni žalili pa smo takoreći još na sudu.

9.Posle toga povratak u Srpski fudbal? Dugo vremena sam bio van fudbala,posle nekoliko meseci treniranja sa mojim Partizanom odlučio sam da prihvatim ponudu Voždovca koji je za naše uslove stabilan klub,tu sam prveo 4 meseca. Imao sam te zime dve ponude iz inostranstva,ali kad me je pozvao direktor Ilijev verujte da se nisam dvoumio ni jedne sekunde,jer otkad sam otišao sanjao sam da se opet vratim.

10.Čitavu sezonu si bio standardan,mnoge utakmice si odigrao pod inekcijama? Na kraju priprema na Kipru dobio sam udarac u predelu zgloba i nekako se tu napravio edem kostiju koji je izuzetno bolan.Uz pomoc neverovatnog coveka Andreje Milutinovica sam igrao,ali uz pomoć injekcija.Jednostavno situacija u klubu je bila teška i napeta i mislim da svako ko voli Partizan igrao bi na taj način kao i ja.

11.Kruna dobre sezone je gol u finalu kupa? Pa jeste,odigrao sam sve utakmice i dao gol u finalu kupa,onda sam na kraju sezone saznao da me trener ne želi više.To je iskreno jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri,nisam to očekivao,nisam to očekivao od trenera koji je me želeo u svojoj ekipi i od čoveka sa kojim sam zajedno igrao i nosio dres našeg Partizana.Trener je imao neke svoje razloge koje je samo on znao,ja sam to morao da prihvatim i to su bili mnogo teški dani za mene.Nisam ljut ni na koga sada,svako ima pravo da te želi ili ne,to mi je samo pomoglo da shvatim samo neke stvari,a to je da Partizan čine samo navijači,i da su oni najveća podrška klubu,samo navijači a od drugih ljudi možeš sve da očekuješ.

12.Na sličan način je i pre neki dan rečeno i Bogosavcu da se ne računa na njega? Điri Bogosavac je moj mnogo dobar drug,momak koga mnogo volim i momak koji mnogo ali mnogo voli Partizan.Žao mi je što je otišao,možda je to najbolje za njega,znam da će se vratiti jednog dana jer je odličan igrač i čovek i mnogo voli Partizan.

13.Uvek si imao odličan odnos sa grobarima koji su uvek cenili tvoju odanost i borbenost? Jesam i to je stvar na koju ću uvek biti ponosan.Partizan mi je dao sve u životu i uvek sam davao sebe celog za klub.Ja nisam neki veliki igrač koga će se sutra sećati i pričati o njemu,daleko od toga.Mnogo boljih igrača od mene je bilo u Partizanu i ostavilo veliki trag,ali uvek ću svakog navijača moći pogledati u oči.Partizan mi je ispunio sve dečačke snove,dao gol,otrčao na jug,pobedio u skoro svakom derbiju,igrao ligu šampiona…

14.Za kraj poruka za posetioce sajta? Odličan sajt,pratim ga redovno,drago mi je kad vidim da su svi sportovi iz sportskog društva obuhvaćeni i da se o svim sportistima piše ravnomerno.Mnogo sreće u daljem radu.