Na Banjici opet hladna voda, Zoran Milenković rezigniran!

Srpski šampion u januaru nije mogao da trenira na Banjici zbog problema sa hladnom vodom. To je uticalo i na rezultate crno-belih u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona, te je ekipa trenera Zorana Milenkovića vezala sedam poraza. Početkom februara roditelji, prijatelji kluba i navijači donirali su novac kako bi se kupio mazut, pa je Partizan ponovo počeo da trenira na Banjici. Ubrzo su stigli i rezultati. Crno-beli su najpre savladali Jadran iz Splita, a potom i Jug.

Međutim, klub sa Banjice krajem meseca ponovo se sučio sa istim problemom.

Nažalost, ogromno zadovoljstvo posle pobede nad takvom ekipom nije potrajalo zbog gorčine što sam morao da saopštim kapitenu Nikoli Jakšiću da zbog grejanja nećemo da treniramo na našem bazenu. Veoma je bolno tako nešto reći igračima, a videlo se koliko su nam značile tri nedelje kontinuiranog rada na Banjici – Milenković za Novosti.

On dodaje da je vemoa teško raditi u takvim uslovima.

Nemamo stabilnost, mir, razmišljamo šta će biti sutra. Tri nedelje rada na Banjici su pokazale šta znači trening bez trzavica. Neizvesnost traje od početka sezone, a naročito je izražena u poslednja dva meseca. Nikako ne bi bilo dobro, naročito za srpski vaterpolo, da se ova ekipa raspadne, a videlo se kada smo se seljakali sa bazena na bazen, koliko su bili nesigurni, nespokojni.

Ognjen Stojanović, Partizan - Pro Reko

Kada ne strepe za sutra mladi igrači pokazuju iz meča u meč svoj raskošni talenat.

Taj kontinuitet u radu doneo nam je dobru partiju protiv Pro Reka, pobede nad splitskim Jadranom i Jugom. Voleo bih da imamo uslove koji donose stabilnost i mirnoću – podvlači Milenković i dodaje da ovi igrači treba jednog dana da budu okosnica reprezentacije:

To će postati samo ako se na pravi način razvijaju i dobijaju punu podršku, od koje su sada daleko. Dobar primer je odnos selektora Dejana Savića, koji podstiče celu priču, pa je više naših mladih igrača već igralo u reprezentaciji.

Strateg crno-belih smatra da mnogi nisu svesni kakav su podvig napravili pobedom nad Jugom:

Ovo je veliki uspeh za mladu ekipu, pobeda je došla u najboljem mogućem trenutku za nastavak sezone. Čestitam igračima i stručnom štabu na pravom prezentovanju i odnosu prema instituciji – Partizan. Mnogima na pravi način pokazujemo kako bi to trebalo da se radi i zaslužujemo punu podršku.

Partizan - Pro Reko

Crno-beli imaju najmlađi tim u Ligi šampiona, ali i u svojoj istoriji:

Radi se o velikom potencijalu koji mora da se brusi. Neophodno je da se tim zadrži, da se dovedu jedan, dva iskusna igrača kako bi ekipa nadogradila i omogućilo da imamo kontinuitet i rezultate.

Crno-beli su u Italiji, protiv Pro Reka, imali podršku navijača iz Švajcarske, koji su klubu donirali i 500.000 dinara.

Simpatizeri iz Švajcarske došli su da podrže mladu ekipu i pritom su skupili 500.000 dinara da nam pomogmu. To je fantastično i zaslužuje veliko hvala sa ljudske strane. Znam da su se organizovali pojedinci, roditelji, da su nabavili mazut – zaključuje Milenković u razgovoru za Novosti.