Kića Kosović: “Uskoro novi gol”!

Kosović pokosio Čačane! Odlična partija popularnog Kiće bacila je Grobare u sevdah i popločala Partizanu put do posutih ruža i trijumfa nad Borcem, za sjajnu uvertiru pred sledeći vikend i večiti derbi.

Parni valjak je strpljivo pleo mrežu oko šesnaesterca Zebri i smislenim akcijama nebu nad Topčiderskim brdom davao posebnu aromu – gol je visio u vazduhu. I, onda – bum: Nebojša Kosović je u 26. minutu kreirao erupciju oduševljenja u Humskoj, bio je pravi čovek na pravom mestu za 1:0 i olakšan put ka slavlju.

Ne mora, kao lane protiv Voždovca, samo gol makazicama, slatko je i kad Miroslav Vulićević centrira s desne strane, vi utrčite na peterac i zatresete mrežu?

Ne mora, he, he… Mnogo sam srećan kad god postignem gol, makar to bilo i sa gol linije – dan posle utakmice u kojoj je zaslužio epitet najboljeg igrača zbori Nebojša Kosović.

Nećete do sledećeg gola da čekate toliko dugo?

– Najiskrenije se nadam da neću! Najbitnije je, pak, da se pobeđuje.

Da li ste dobili više čestitki za gol protiv Borca ili za rođendan, prethodnog dana?

– Stiglo je mnogo čestitki i za jedno i za drugo. Možda više za gol!

Kome posvećujete pogodak?

– Gol bih posvetio sebi, eto – najlepši poklon za rođendan!

Šta vam je rekao kapiten Saša Ilić dok vam je uručivao tortu?

– Saša mi je poželeo puno zdravlja i sreće. Šta ćete više?

Protiv Borca su bili zapaženi Crnogorci: Nebojša Kosović i Marko Janković, hoće li i ubuduće?

– To je bilo ovu utakmicu… Pomenuo bih celu ekipu, svi smo bili na visini zadatka. Mare je naš Mesi, sjajan igrač i čovek.

Da li ste očekivali ubedljivije pobede na startu proleća i čuvate li to municiju za sledeću subotu i večiti derbi?

– Možda je to i neki pritisak… Na pripremama smo igrali samo prijateljske utakmice. Potrebno je da se naviknu noge na takmičarski ritam, biće to sve bolje i bolje.