Kaboklo o Obradoviću: Pokušavam da budem sunđer i upijem sve što kaže

Košarkaš Partizana Bruno Kaboklo je govorio o treneru crno-belih Željku Obradoviću.

Brazilac ima poseban motiv da još više napreduje bio je dolazak među crno-bele i rad sa trofejnim trenerom Obradovićem.

“O njemu sam mnogo naučio kada sam potpisao za Partizan. Pre toga, moji prijatelji su mi pričali da ću igrati za njboljeg trenera Evrope. Zbog svih tih stvari sam jako uzbuđen, želim da učim. Sa njim je svakodnevno učenje. Njeghov mozak je neverovatan i sve to koliko zna o košarci. Osećam se kao dete ovde. Svaki dan je nešto novo. Uči nas neverovatnim stvarima, a ja pokušavam da budem sunđer i upijem sve ono što nam daje”, rekao je Kaboklo za “Telegraf.rs”

Željko često ume da podvikne.

“Uh viče dosta. Viče, po malo i na mene, ali manje od ostalih. Razumem sve to. Većina dobrih trenera je takva. Moramo da slušamo šta kaže i učimo sve ono što nam kaže.”

Mnogo toga može da unapredi.

“Mislim da prikazujem različite stvari, da mogu da uradim razne stvari, da mogu da uradim dosta toga. U svakoj utkamici pokušavam da dam više, da budem agresiviniji. Ima još dosta utakmica i pokušaću da napravim što više kako bih pomogao timu u takmičenjima. Zato samo ovde.”

Tokom karijere, Bruno je branio boje Hjuston Rokitsa, Memfis Grizlisa, Sakramento Kingsa i Toronto Reptorsa.

“NBA je vrlo drugačija košarka. Imao sam priliku da igram u mnogim zemljama i vidim kako se igra. U Brazilu se igra slično kao u NBA, ali u NBA je visok nivo učenja i svega ostalog. Mnogo sam tamo naučio. Ima dosta atleticizma.”

Tokom boravka u Kingsima saigrač mu je bio Bogdan Bogdanović.

“Da, igrao sam zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem u Sakramento Kingsima. I dan danas smo prijatelji. U Memfisu sam igrao sa Markom Gudurićem.”

Veliki prijatelj je sa košarkašem Crvene zvezde Jagom Dos Santosom.

“Jago je moj veliki prijatelj. On mi je kao sin. Sada igramo u različitim timovima. Ali, van toga, mi smo veliki prijatelji. Ipak, kada je reč o košarci, rekao sam mu da ću igrati najjače moguće protiv njega. I u nacionalnom timu je tako. On je jako dobar igrač. Volimo da se takmičimo i jedva čekam meč.”

Uvertira se već pravi.

“Pokušavam da zagrejem atmosferu jer neće biti “prijateljski” na terenu s njim. Rekao sam mu da ću mu “prebiti gu**cu” i da neće uspeti da pogodi ništa. A on, on meni kaže isto to. Kaže da će me pobediti”, ističe Kaboklo.

Originalni članak: B92.net