Čukarički i Partizan ipak igraju, dva puta u četiri dana… Odlučuju i gde će biti večiti derbi

Poslednji meč 30. kola Mozzart Bet Superlige u četvrtak, verovatno od 17.15

Prvo prekid, zatim odlaganje, a sada konačno i sama utakmica. Čukarički i Partizan ipak će odigrati utakmicu 30. kola Mozzart Bet Superlige, koja je isprva prekinuta zbog jasne želje gostujućih navijača da to i izdejstvuju konstantnim ubacivanjem baklji na teren.

Meč je zatim prebačen na utorak, ali je tada Čuka odbila da igra, jer je smatrala da bi jedino pravedno bilo da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 za njih, s obzirom da crno-beli iz Humske nisu želeli da igraju ni kada je tribina ispražnjena. Na kraju su, čini se, urodile plodom molbe Zajednice superligaša da se utakmica odigra, jer je na Terazijama procenjeno da je to ipak najpravednije i u skladu sa preporukama Uefe.

Nije još zvanično potvrđeno, ali plan je da se utakmica konačno odigra u četvrtak, verovatno sa početkom od 17.15. Dalje odlaganje nije ni moglo da se istrpi, jer već u petak bi trebalo da se odigraju prve utakmice plej-ofa i plej-auta, a po propozicijama takmičenja ono ne može da počne dok se ne odigraju sve utakmice iz regularnih 30 kola.

Zanimljivo, u prvom kolu plej-ofa sastaće se baš Čukarički i Partizan, jer će oni bez obzira na rezultat u četvrtak završiti kao treći i četvrti na tabeli, samo treba da odluče: ko će biti ispred koga. Što će reći da se u četvrtak odlučuje i ko će biti domaćin na utakmici – u nedelju. Jer sva je prilika da će dva crno-bela tima tada opet na teren, pošto se sledeće nedelje svakako igra vanredno, drugo kolo.

Teoretski, već tada bismo mogli da gledamo i treći večiti derbi u sezoni između Crvene zvezde i Partizana, ali samo pod uslovom da crno-beli u četvrtak ne pobede na Banovom brdu. U tom slučaju, Partizan bi kao četvrtoplasirani na tabeli u drugom kolu plej-ofa ugostio Zvezdu u Humskoj.

Ako bi pak pobedio na Brdu, bio bi treći i večiti derbi bi se igrao u trećem kolu, 29. ili 30. aprila, ali u Ljutice Bogdana.

Podsetimo, ovaj prvi okršaj Čukaričkog i Partizana igra se od 21. minuta.

Originalni članak: Mozzart sport