Obradović poslao poruku Marini Maljković – bolju utakmicu nije gledao

Marina Maljković (© Star Sport)

“Dobila sam poruke od ljudu koji poznaju košarku, jedan od njih je Željko Obradović”, priča Marina Maljković

Selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković, njena pomoćnica Ljubica Drljača i naše reprezentativke Ivana Raca i Mina Đorđević postale su šampionke Evrope sa Fenerbahčeom! Fenerbahče je u finalu Fajnal fora u Pragu ubedljivo savladao turski Mersin, čije boje brani naša reprezentativka Aleksandra Crvendakić, rezultatom 99:60 (29:17, 28:7, 20:20, 22:16).

Klub ut Istanbula sada ima u svojoj istoriji šampiona Evrope u muškoj konkurenciji kada je Željko Obradović bio trener, a sada je i ženska sekcija pokorila Evropu sa Marinom Maljković.

Dobila sam poruke od ljudu koji poznaju košarku, jedan od njih je Željko Obradović. Svi su mi rekli da bolju utakmicu odbrambeno i napadački nisu gledali za 30 godina. Možete zamisliti kako se osećam“, rekla je Maljković.

Maljkovićkin tim je dominirao od prvog minuta, pa pobeda Fenerbahčea ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, iako je na drugoj strani Crvendakić bila vrlo dobra, a šansu su dobile i Raca Đorđević

Marina Maljković je tako stigla do još jednog velikog trofeja u svojoj karijeri. Podsetimo, ima dva evropska zlata (2015, 2021), evropsku bronzu (2019) i bronzu na Olimpijskim igrama (2016), dok je na klupskom nivou osvojila Evrokup sa Galatasarajem 2018. godine.

Originalni članak: Mozzart sport