Za jedan minut propao transfer Partizanovog talenta u Torino

Fudbaleri Partizana na čudan način odlaze iz kluba, a još čudnije se dogodi da transfer propadne. Talentovani štoper, 19-godišnji Luka Subotić, na koga ne računaju u Humskoj, bio je na pragu odlaska u Torino, a veliki transfer nije ostvaren zbog – kašnjenja.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prosto je neverovatno šta se dešava u Partizanu… Afera oko prelaska Aleksandra Šćekića u Poljsku i dalje potresa i Humsku, i njegov novi klub Zaglebje.

Poljski klub i crnogorski reprezentativac tuženi su i FIFA, a podneta je i privatna krivična prijava protiv Miloša Vazure, generalnog direktora crno-belih, i još dvoje NN lica. I to nije sve što je uzdrmalo Partizan u ovom zimskom prelaznom roku. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, talentovani štoper Luka Subotić, rođen 2003. godine, neko je na koga u Humskoj ne računaju.

Iako je član U19 reprezentacije Srbije, kalio se u Teleoptiku, odakle je mogao pravo u Seriju A. Torino je u zimskom prelaznom roku želeo da ga dovede, sve je bilo gotovo i propalo je zbog kašnjenja prilikom dostavljanja neophodnih dokumenata, saznaje Nova.rs. To je potvrdio i njegov menadžer Zoran Stojadinović.

“Ugovori svi bili potpisani od strane Partizana i igrača, ali u Italiji je rok za transfere isticao 31. januara u 20 časova. Do tada je morao da se na TMS okači kompletan ugovor. To znači da oba saveza, i srpski i italijanski, treba da prihvate transfer, a u ovom slučaju su svi podaci okačeni u 20.01! Dakle minut kasnije i zbog toga je nažalost propao transfer” kaže Stojadinović za Nova.rs.

Zoran Stojadinović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Poznati fudbalski menadžer objasnio je zašto posao nije obavljen i otkriva kakvi su bili uslovi.

“U pitanju je bila pozajmica do leta sa pravom otkupa od strane Torina za 800.000 evra. Namestilo se tako, oni su kasno poslali, onda dok je Partizan sve pregledao i uzvratio… To je moje mišljenje, nema razloga da Partizan ne pusti igrača iz Teleoptika u Torino”.

Zoran Stojadinović je dodao i zašto ništa nije moglo naknadno da se uradi, posle tih 20 sati poslednjeg dana januara.

“TMS je sistem koji je UEFA uvela da kompletni podaci iz ugovora moraju da se upišu na taj sajt. U ovom slučaju federacija Italije kaže OK, kada oni pritisnu zeleno dugme, tako da ga nazovem, onda isto to mora da učini FSS. Ako se ne stigne na vreme, kao što ovog puta nije, nema te mogućnosti da se nešto posle uradi. Kao da neko navuče roletnu na prozor i ne može ništa da se unese naknadno. Kada sam odvodio Aleksandra Kataija u Alaves, stiglo je sve 10 sekundi pre isteka roka”.

Inače, Luka Subotić važi za jednog od najtalentovanijih defanzivaca iz generacije 2003. Rođen je u Gornjem Milanovcu, prve fudbalske korake napravio je u Metalcu, a od 2013. i pionira prošao je sve mlađe selekcije Partizana. Profesionalni ugovor sa crno-belima na tri godine potpisao je u septembru 2020. kao 17-godišnjak, a leta sledeće godine išao je i na pripreme prvog tima.

Ipak, u klubu su odlučili da za omladinskog reprezentativca nema mesta, dok su u Torinu očito umeli da vide kvalitet mladog štopera, ali ga je nesmotrenost čelnika omela da napravi ogroman korak u karijeri.

Originalni članak na Nova S