Vladimir Vuletić: Ostaje gorak utisak, prodaja igrača je neminovnost

Partizan je stao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Eliminisan je od belgijskog predstavnika, ekipe Šarloe. Tim iz Humske u prvom poluvremenu nije blistao, dok je u drugom poluvremenu dominirao. Ipak, trenutno prvoplasirana ekipa u belgijskom šampionatu slavila je nakon produžetaka sa (2:1).

“Partizan je igrao protiv lidera belgijskog šampionata, ekipe koja godinu dana nije poražena na svom terenu. I igrao je odlično, Šarloa je iz dva šuta u okvir gola trijumfovao. Ukoliko neko drži da je Partizan poražen od nekog autsajdera, mogao bi da pogleda stanje na tabeli belgijskog šampionata, znatno snažnijeg od našeg. Partizan je nadigrao ovog rivala koji je faktički jedan od par najtežih nepovlašćenih koje je mogao da izvuče, ali, bez želje za alibi nastupom, svakako ostaje gorak utisak o neuspehu plasmana u završnu rundu kvalifikacija za LE.”, iskreno govori Vladimir Vuletić na početku razgovora za BUTASPORT.RS.

Crno-beli što pre moraju da zaborave na eliminaciju iz Evrope i usresrede se na domaći šampionat i Kup Srbije. Ipak, sigurno da će rana eliminacija Partizana iz Evrope ostaviti finansijske posledice. Što odmah podvlači da crno-beli moraju da prodaju igrače da bi opstali. Da li će cena igrača pre svega mislimo na Stevanovića i Sadika biti u padu nakon neigranja u evropskim takmičenjima?

“Partizan se sa ovom situacijom već suočavao 2016. godine kada je eliminisan od poljskog Zaglebja. U toj sezoni se fokusirao na domaće takmičenje i osvojio duplu krunu. Partizan će se za ove trofeje i ove godine boriti i, nadam se, biti konkurentan do kraja. Partizan je u ovu sezonu ušao očuvanog tima, sve učinio da ti isti igrači izbore plasman u LE, doveo odličnog trenera, ali su prodaje igrača uvek neminovnost za naše klubove. Na cenu i vrednost igrača utiče u velikoj meri i tržište u vreme korone ali će Partizan nastojati da izbori najpovoljnije uslove njihovog transfera.”, naglašava potpredsednik crno-belih.

Foto: Partizan.rs

Možda gospodin Vuletić nije pravi čovek za to pitanje, ali sigurno da je upućen kao potpredsednik kluba. Da li će Stanojevic dobiti tražena pojačanja koje je pomenuo nedavno na konferenciji?

“Stanojević je mudar i iskusan trener. Njegova je uvek poslednja. U tom aspektu, njegov stav je da pojačanja treba da budu kvalitetna, a ne kvantitetna. Ukoliko takvi bonus domaći igrači budu karakterisani kao realno pojačanje, biće i dovedeni.”, ističe Vuletić.

Da li ovaj tim Partizana ima snagu da ponovi 2017. godinu i osvoji duplu krunu?

“Govorim kao fudbalski laik, ali ovaj isti tim je u 3 od 4 susreta lako savladao aktuelnog šampiona. Meni deluje da može i znam da će svi sinergijski sve učiniti za još jedan tango smrti.”, optimista je profesor Vuletić.

Vladimir Vuletić našao se na meti navijača Crvene zvezde po društvenim mrežama nakon što je Partizan eliminisan iz Evrope. Golman Ararata Stefan Čupić sinoć je posle eliminacije Celja, najavio “tango smrti” na meču protiv Zvezde, pesmu koju su crno-beli puštali na proslavi duple krune 2017. godine.

“To je prirodnu stvar. Sve drugo je licemerje, uključujući i to da neko osuđuje golmana Ararata, a sam se diči Sarloa.”, zaključio je Vuletić razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT