“Velika je čast trenirati sa Stojkovićem”

Fudbaleri Partizana su savladali Novi Pazar sa 4:1, a po prvi put u protokolu crno-belih bio je mladi golman Mateja Gočmanac, koji je istakao da mu je čast što će trenirati sa Vladimirom Stojkovićem.

partizan-golman-gočmanac
Gočmancu su idoli Vladimir Stojković i Manuel Nojer (Foto: FK Partizan)

On nije danas dobio priliku da debituje, pošto je među stativama protiv Pazaraca bio Aleksandar Popović, ali nema sumnje da Gočmanac predstavlja budućnost Partizana.

Priznaje da je bio oduševljen kada je dobio poziv iz prvog tima.

– Poziv sam dobio pre 10ak dana, počeo sam pripreme sa omladincima, završio trening. Potpuno neočekivano me je zvao golmanski trener i rekao mi da sam priključen prvom timu i da sam tu sa njima. Bio sam mnogo uzbuđen, nisam mogao da sakrijem oduševljenje! – rekao je Gočmanac.

Fudbal je zaigrao prvo u Kopaoniku.

– Svoje prve fudbalske korake sam napravio u fudbalskom klubu Kopaonik iz Brusa, odakle sam prešao u OFK Beograd. Iz OFK na insistiranje trenera Zorana Kraljevica i Đorđa Pantića, dolazim u Partizan. U prvi tim dolazim iz omladinaca, gde me trenira Nenad Brnović – naveo je mladi golman Partizana.

A ko su mu idoli?

– Manuel Nojer i Vladimir Stojković – rekao je Gočmanac.

Ističe da su ga svi u timu sjajno prihvatili.

– Svi su me odlično prihvatili, non stop dobijam savete od trenera Jovse, i trudim se maksimalno da ispravljam svoje nedostatke! Velika je čast i zadovoljstvo trenirati sa Stojkovićem i Popovićem. Sa prvim timom sam nekih 10ak dana, sve izgleda neverovatno, velika mi je čast sto sam ovde! U principu sa svima se družim, ne mogu nikog posebno da izdvojim – rekao je mladi golman crno-belih.

Tekst preuzet sa portala Maxbet sport