U pohodu na 29. uzastopnu titulu prvaka države

Zvanični sajt VK Partizan

Impresivan niz nepobedivosti, koji su stvarale generacije i generacije Partizanovih veslača i veslačica, prošle godine stigao je do broja 28. Toliko uzastopnih sezona naš Klub je bio bez premca na državnim šampionatima. Nema šta – uspeh za neskriveno divljenje i strahopoštovanje. Ipak, snaga i kvalitet našeg Kluba su ponovo na proveri. U petak i subotu, 21. i 22. septembra 2018, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru ovogodišnji tim pokušaće da nastavi seriju dominacije na domaćoj sceni i tako podari Klubu novo, 29. uzastopno, zvanje najboljeg u zemlji. Na prestojećem šampionatu za titule državnih prvaka borbe će se voditi u svim disciplinama, osim u skifovima i dvojcima za juniore i juniorke, te seniore i seniorke, u kojima je osvajače trofeja dalo Prvenstvo Srbije u malim čamcima održano početkom maja. Tako će naš Klub u završnu bitku Prvenstva Srbije, u kojem će ukupni pobednik ove godine prvi put i zvanično biti proglašen, krenuti sa skorom od tri zlata, jednim srebrom i tri bronze.

– Cilj je poznat već godinu dana, tj. od trenutka kada smo lane trijumfalno stigli do zvanja najboljeg u zemlji. Želimo da ove godine izlijemo 29. uzastopnu titulu državnog prvaka i da po ko zna koji put dokažemo da smo najbolji veslački klub u zemlji. Nastupićemo u najjačem mogućem sastavu kada su sve uzrasne kategorije u pitanju. Svi veslači i veslačice su u dobrom stanju, zdravi i orni da svako ponaosob da svoj doprinos što boljim rezultatima. Istovremeno svesni smo da nas očekuje izuzetno težak posao tim pre što će ovo biti jedan od najbrojnijih i najzanimljivijih šampionata u skorijoj istoriji. U takmičarski program uvedene su nove discipline i biće potrebno mnogo truda, znanja i upornosti da bismo uspeli da nastavimo niz nepobedivosti na domaćoj sceni – kazao je prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković.

U petak, 21. septembra 2018, prvog dana Prvenstva Srbije, koje će okupiti 222 posada iz svih srpskih klubova, na stazi će se naći pioniri i juniori. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji boje našeg kluba braniće Strahinja Pavišić u skifu, Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić u dubl skulu, Petar Todorov, Lazar Zelenović, Bogdan Protić i Danilo Đokić, te Mihajlo Grbović, Lazar Pantelić, Miloš Jovanović i Matija Orović u četverac skulovima, Mihailo Žarković Nemanja Bjelajac, Strahinja Raković, Mateja Janić i kormilar Leo Klarić u četvercu sa kormilarom, Mihajlo Dedić, Veljko Kmekić, Nikola Albijanić, Todor Popović, Andrija Štimec, Relja Lijeskić, Nemanja Luledžija, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković, odnosno Luka Milanović, Aleksa Radišić, Marko Tasevski, Lazar Stanimirović, Petar Marjanović, Nikola Savić, Aleksa Vidmar, Andrija Miljković i kormilar Filip Marjanović u osmercima, Iva Stojadinović će veslati u skifu za pionirke, Ljubica Tešmanović i Ljubica Bušetić u dubl skulu za pionirke, a Danica Milačić, Jelica Vlahović, Una Jurišić i Mia Nikočević u četverac skulu za pionirke.

U dubl skulu za juniore nastupiće Pavle Lijeskić i Veljko Matić, odnosno Aleksa Momčilović i Ognjen Mitrović, u četverac skulu za juniore Kosta Petković, Marko Đuranović, Pavle Lijeskić i Veljko Matić, te Marko Marković, Nikola Milošević, Nikola Mirilo i Ognjen Mitrović, u četvercu za juniore Kosta Petković, Marko Đuranović, Pavle Lijeskić i Veljko Matić, a u osmercu za juniore Božidar Nikolić, Mateja Šarenac, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski, Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Kosta Petković, Veljko Matić i kormilar Lazar Ivković. Tea Anžur i Anja Radinović, odnosno Lenka Protić i Vanja Bogdanović veslaće u dubl skulovima za juniorke, Vukosava Janjić, Jelena Trivan, Anđela Nišević i Maša Bugarski u četverac skulu za juniorke. Prvog dana šampionata u skifu za veterane nastupiće dva naša člana – trener Zlatko Blašković i nekadašnji reprezentativac naše zemlje i učenik Olimpijskih igara u Sidneju 2000. Ivan Smiljanić.

Kadeti i seniori nastupaju u subotu. Mihailo Petrović i Vuk Jurišić će veslati u skifu za kadete, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, te Đorđe Kostić i Nemanja Đorović u dubl skulovima za kadete, Aleksandar Kuzmanović i Andej Dašić u dvocju za kadeta, Luka Delić, Nemanja Luledžija, Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić, odnosno Pavle Đukanović, Marko Anđelković, Petar Simeunović i Marko Marjanović u četverac skulovima za kadete, Strahinja Janković, Bojo Bojović, Dušan Belić i Dušan Cvetković, Đorđe Lončar, Tadej Ilić, Ilija Bunčić i Milutin Bušetić, odnosno Uroš Đurica, Pavle Bajić, Matej Kujundžić i Lazar Grgić u četvercima za kadete, a Mihajlo Božinović, Andrej Dašić, Miloš Pavlović, Ranko Samardžija, Strahinja Janković, Bojo Bojović, Dušan Belić, Dušan Cvetković i kormilar Lazar Ivković, Marko Marjanović, Ilija Bunčić, Marko Anđelković, Petar Simeunović, Pavle Đukanović, Đorđe Lončar, Milutin Bušetić, Tadej Ilić i kormilar Mateja Janić, te Uroš Đurica, Lazar Grgić, Nemanja Đorović, Pavle Bajić, Vuk Jurišić, Mihailo Petrović, Matej Kujundžić, Đorđe Kostić i kormilar Mihailo Žarković u osmercima za kadete. Maša Bugarski će nastupiti u skifu za kadetkinje Milica Joksimović i Vanja Bogdanović u dubl skulu za kadetkinje, a Ljubica Tešmanović, Ljubica Bušetić, Milica Joksimović i Vanja Bogdanović u četevrac skulu za kadetkinje.

U dubl skulovima za seniore ogledaće se Miloš Vasić i Nenad Beđik, Igor Đerić i Marko Marjanović, Pavle Lijeskić i Veljko Matić, odnosno Nikola Milošević i Marko Gatalica iz Srebrnog jezera, dok će Igor Đerić, Aleksandar Beđik, Miloš Vasić i Nenad Beđik, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski, Kosta Petković i Marko Đuranović, Nikola Mitrović, Igor Špagnut, Filip Živković i Igor Nikolić, Đorđe Lončar, Tadej Ilić, Ilija Bunčić i Milutin Bušetić, odnosno Uroš Đurica, Pavle Bajić, Matej Kujundžić i Lazar Grgić veslati u četvercima za seniore. Maša Bugarski i Anđela Nišević činiće jedan, a Anja Radinović i Vukosava Janjić drugi dubl skul za seniorke, dok će se Lenka Protić, Anja Radinović, Tea Anžur i Vukosava Janjić boriti za odličje u četverac skulu za seniorke.

U studentskim osmercima nastupiće Nikola Mitrović, Petar Zelić, Filip Živković, Vuk Matović, Igor Špagnut, Luka Pejanović, Aleksandar Simeunović, Igor Nikolić i kormilar Nikola Radinković, odnosno Nenad Radonjić, David Popov, Nikola Stanković, Bogdan Stepić, Matija Janković, Ilija Marković, Nikola Roganović, Mihajlo Micić i kormilar Ana Stojanović. U petak su kvalifikacije od 10 časova, a finala od 12,15 č. U subotu kvalifikacione trke počinju, takođe u 10 č, dok finalni okršaji startuju sat vremena kasnije u odnosu na petak. Inače, na Prvenstvu Srbije našem Klubu biće uručen trofej za ukupnog pobednika ovogodišnje Omladinske lige Srbije.