Trinkijeri i na promociji u Kaunasu pokazao koliko poštuje Partizan!

Uporedio je dolazak u Žalgiris sa dolaskom u Partizan.

Italijanski stručnjak je večeras promovisan u Kaunasu kao novi trener Žalgirisa, gde je nasledio Kazisa Maksvitisa.

Na početku pres konferencije je najpre govorio o svom prethodniku.

”Verujem da je on [Maksivitis] dao mnogo ovoj organizaciji. Verujem da je dao vrednosti ovom timu, i to mogu da osetim spolja i iz prakse. Želim mu sve najbolje.

Znam da je trenerski posao veoma komplikovan i težak. Ovo što se desilo je gorak lek, ukus nije najbolji. Ovo je naš život. To se dešava skoro svima.

Veoma poštujem Kazisa. Igranje protiv Žalgirisa prošle godine je bilo bolno. Evroliga je najokrutnije takmičenje u svim timskim sportovima. Verujem da je to deo posla”, izjavio je on.

Ekipu je preuzeo posle serije poraza, kao 16-plasiranu u Evroligi, sa skorom 5-12 i malim izgledima za plasman u plej-in ili plej-of.

Trinkijeri je to u svom stilu prokomentarisao.

”Ovde sam sa jednim ciljem: da pomognem ovoj ekipi da igra što bolje. Veoma sam motivisan jer sam trener tima u zemlji u kojoj je košarka religija.

Deseto mesto koje vodi u plej-in nije na Marsu. Na Saturnu je. Moj posao je da podržavam i pomažem svojim igračima. Ponašaćemo se kao podmornica, nadam se da ćemo nešto pogoditi”, rekao je Trinkijeri, a na dodatna pitanja novinara odgovorio kontrapitanjem:

”Kako se kaže s.anje na litvanskom?”

Svoj novi posao uporedio je sa onim koji je imao u Partizanu, ponosno izgovorivši rečenicu koja je najsnažnije odjeknula sa ove pres-konferencije:

”Jednog dana želim da kažem svojoj deci da sam bio trener Partizana i Žalgirisa”.

Na klupi Žalgirisa debitovaće već sutra protiv Albe u Kaunasu, u meču 18. kola Evrolige.

Originalni članak: Sportske net