Todorić o licenci Evrolige i teškim vremenima u taboru crno-belih!

Dragan Todorić je najtrofejniji čelnik u istoriji Partizana.

Operativac crno-belih će naredne sezone proslaviti 50. godinu od kako se nalazi u klubu.

– Naredne godine će biti 50 godina otkako sam došao u klub. Meni je Partizan dao sve i zato sam se trudio da se odužim. Osvajanje čak 48 trofeja nema cenu, to je najlepši deo mog života – rekao je Todorić u intervjuu za Srpski telegraf.

Teška vremena stigla su u Partizan, koji godinama ne liči na onaj tim koji je dominirao srpskom, regionalnom, pa i evropskom košarkom.

– Posle velikih finansijskih problema došla je nova uprava sa Ostojom Mijailovićem na čelu, koja radi težak posao da vrati Partizan na mesto koje mu pripada. Prošle godine smo bili blizu toga, ali se desila korona, a sezona nije završena. Da nije bilo toga, drugu bismo sad priču pričali.

Spomenuo je i trojku Nolana Smita, koja je Partizan ostavila bez plasmana u Evroligu po prvi put posle mnogo vremena.

– Ona je samo ubrzala naš krah. Da nije bilo njega, mi bismo se mučili još dve godine i opet bismo došli tamo gde smo bili. Kompleksna je tema šta je sve uticalo na to da crno-beli siđu s velike scene.

O potencijalnoj licenci Evrolige, Todorić je rekao sledeće:

– Prema Partizanu je napravljena velika nepravda kad je u pitanju A licenca jer ju je tada dobio poljski Prokom. ABA liga bi trebalo da ima jedno sigurno mesto. Smatram da je nećkanje Evrolige uticalo na to što poslednjih godina imamo velike nerede u završnici Jadranske lige, a što je razlog za loš tretman. Možda neki klub iz ABA lige i dobije A licencu, ali bi morao da ima veliki budžet i da neko garantuje za njega. Što se nas tiče, mi sad nemamo velike šanse.

Izvor: SportExtra.net