Titula iz 1986. godine! (VIDEO)

Partizan je 1986. godine osvojio titulu koja je izazvala najveću buru u istoriji fudbala nekadašnje Jugoslavije, a u pretposlednjem kolu crno-beli su gostovali Dinamu u Zagrebu.
Domaćin nije mogao do vrha tabele, ali su Zagrepčani odigrali maksimalno motivisano, a kiks ekipe koju je vodio Nenad Bjeković čekao se u komšiluku jer je Crvena zvezda imala isti broj bodova.
Partizan je na Maksimiru odigrao hrabro i poveo golom Varge u 28. minutu. Sve do poslednjih 20 minuta rezultat se nije menjao, da bi sudija Abdulahu Dinamu dosudio u 73. i 75. minutu dva jedanaesterca, dovoljno za preokret i vođstvo od 2:1.
Ipak, crno-beli su pokazali moral i kvalitet dostojan najvećih ekipa, uz podršku nekoliko hiljada svojih navijača koji su stigli u Zagreb.
Varga je još jednom bio strelac u 79. minutu, a dvojica igrača sa klupe, tada devetnaestogodišnjaci, Goran Bogdanović i Milinko Pantić, uspeli su da probiju odbranu domaćina za gol u 80. minutu i konačnih 3:2 za Partizan.
Sjajan meč u Zagrebu odigrali su Fahrudin Omerović, Miodrag Bajović, Slobodan Rojević, Vladimir Vermezović, Bajro Župić, Ljubomir Radanović, Miloš Đelmaš, Zvonko Živković (od 75. Milinko Pantić), Zvonko Varga, Goran Stevanović (od 26. Goran Bogdanović) i Admir Smajić.

Zvanični sajt FK Partizan