Suma kasno stigao, Holender ne može sam

Pad u drugom poluvremenu večitog derbija, slomio je Partizan. Ekipa Aleksandra Stanojevića izgubila se posle odmora i morala da se pomiri sa minimalnim porazom.

U formaciji 4-2-3-1, od crno-belog tima očekivalo se mnogo više.

Vladimir Stojković 7

Nije krivac za odlučujući pogodak, lopta Mirka Ivanića bile je isuviše precizna i za čuvara mreže Partizana. U ostalim momentima – siguran i jedan od boljih partizanovaca na terenu.

Aleksandar Miljković 6

Utonuo u sivilo ekipe, nevidljiv napred, nijednim detaljom nije ostavio utisak fudbalera sa derbi iskustvom.

Svetozar Marković 6,5

Borio se koliko je mogao. U ključnom momentu, kod gola Crvene zvezde, zajedno sa saigračima, zaboravio je na Mirka Ivanića. Nikoga u tom trenutku nije bilo u defanzivnoj liniji Partizana, spremnog da ga zaustavi.

Igor Vujačić 6

Nesiguran od početka utakmice. Vidljivo pogrešio sredinom prvog poluvremena, međutim, bez ozbiljnijih posledica po mrežu Partizana.

Ivan Obradović 6

Bledo izdanje nekadašnjeg reprezentativca Srbije. Bez konkretnog učinka, zaboravljen ponekad i od saigrača, totalno je podbacio, kao da je bio osuđen na skromnu partiju.

Saša Zdjelar 6 (do 69.)

Izgubio je nekoliko duela na sredini terena, očekivalo se mnogo više od Zdjelara u nastavku.

Aleksandar Šćekić 5,5

Nedostajalo je njegove agresivnosti u veznoj liniji. Pod pritiscima Sanoga loše se snalazio, i to tamo gde je najjači. Nevidljiv ni u ofanzivnim zadacima, jedan od lošijih u timu Partizana.

Takuma Asano 6,5

Pretio je, pokušavao svim silama da nadmudri Zvezinu odbranu. Nije imao veče, niti snage da u pojedinim trenucima, kad je imao loptu u posedu, poentira na najbolji način. Moralo je konkretnije za veću ocenu.

Bibars Natho 6,5 (do 59)

Imao je najčešće loptu u posedu, ali ne i dovooljno preciznosti da ozbiljnije zapreti Zvezdinoj odbrani. Bilo da je reč o slobodnim udarcima sa krila, ili sredine terena, ostavio je utisak nespremnog za duel sa najvećim rivalom… A imao je prostora da se proslavi i povede Partizan ka trijumfu, pogotovo u prvom poluvremenu.

Nemanja Jović 6 (do 46)

Bonus pravilo prerano je ubacilo mlađanog Jovića u derbi pun žara, presudan u trci za titulu. Nije zbog toga zameriti krilnom ofanzivcu crno-belih, sagoreo je pod Zvezdinim silnim defanzivcima. Zbog toga je ostao u svlačionici.

Filip Holender 7 (do 89)

Najbolji u Partizanovom timu tokom celog susreta. Neprestana opasnost, uvek spreman da napravi višak. Nije imao adekvatnom pratioca u timu, zato je previše solirao. Iz takve akcije uzdrmao je prečku Milana Borjana pred odlazak na odmor.

Lazar Marković 5,5 (od 46)

Ni nalik starom Lazaru, nekada noćnoj mori Zvezdine odbrane. Bez učinka, iako je na teren kročio tek posle odmora. Umesto da donese prevagu – utonuo u timsko sivilo u drugom poluvremenu susreta.

Sejduba Suma 7 (od 59)

Da je duže igrao, možda bi i Partizan bolje prošao. Kako se meč bližio kraju, bio je sve veća opasnost po Zvezdinu odbranu i Milana Borjana. Beskopromisan na sredini terena, imao je smisla i za kreaciju u poslednjim minutima. Ostao je bez nagrade.

Miloš Jojić 6,5 (od 69)

Osvežio je pojavom, donekle i igrom, Partizanovu ofanzivu. Sve je ostalo na tome…

Filip Stevanović (od 89)

Malo za konkretnu ocenu.

Aleksandar Stanojević 6

Partizan je diktirao igru, imao loptu, vladao terenom u prvih 45 minuta. Posle odmora – sasvim drugačija priča. Ni nalik timu s početka… Suma je kasno stigao, Marković totalno podbacio. Napokon, Stanojević je bespotrebnim pritiskom i protestima, usmerenim ka sudiji Novaku Simoviću, uneo dodatnu nervozu u crno-belu ekipu.

Ocene i analiza preuzeti sa portala Sport Klub