Strahinja Gavrilović : Partizan je Partizan, najtrofejniji srpski klub i uvek idemo na pobedu

Blic sport ; Autor teksta Vladan Tegeltija

Košarkaši Partizana posle serije poraza u Evropi i ABA ligi ušli su u reprezentativnu pauzu. Vanja Marinković i Obrad Tomić bili su sa nacionalnim timovima Srbije i BiH, dok su ostali crno-beli vredno radili kako bi rezultati bili bolji. Jedan od onih koji je prikazuje sve bolje partije je Strahinja Gavrilović.

Strahinja Gavrilović
Strahinja Gavrilović

Trener Miroslav Nikolić je ovoga puta bio posvećen klupskih obavezama, ne nacionalnog tima, dok su Marko Pecarski i Tadija Tadić igrali na juniorskom ABA turniru, gde su se crno-beli obrukali zauzevši poslednje mesto, pobedivši jedino Budućnost, koja se plasirala na završni turnir u Laktaše sa Igokeom, od koje su Beograđani izgubili kao i od Cedevite i Olimpije.

– Prvu nedelju smo iskoristili za odmor, pauzu i ispravljanje individualnih nedostataka, a sada su nam se pridružili reprezentativci. Polako se spremamo za gostovanje Budućnosti u Podgorici, za derbi ABA lige u subotu (19). Vratili smo se i u “Pionir”, pošto smo trenirali u SC Dinamik zbog zauzetosti dvorane “Aleksandar Nikolić” gde je bila reprezentacija – rekao je za Blicsport Gavrilović.

Košarkaše Partizana čeka paklen raspored, jer po povratku iz Podgorice gostuju Lijetuvos Ritasu u Evrokupu, a onda dočekuju Cedevitu i zatim idu na duel sa Igokeom.

– Partizan je Partizan, najtrofejniji srpski klub i uvek idemo na pobedu, bilo u Evropi, bilo u regionalnom takmičenju. Imamo najveće ciljeve. Imali smo kikseve, ali ćemo se truditi da imamo što više pobeda.

Gavrilović je postao i ljubimac navijača zbog odnosa prema igri, požrtvovanju, karakteru…

– To sam ja, to je moja igra, trudim se da iskoristim svaki minut koji mi trener Nikolić pruži. Da agresivnom odbranom i pristupom sam sebi dignem samopouzdanje u napadu i ostalim akcijama – završio je Gavrilović.

Nikolić ima problem sa povredom centara i to prsta na levoj nozi Tomića i spazmom Šalića, ali će se pred utakmicu u Podgorici preciznije znati koliko će biti sposobni za igru.