STIŽU MAĐARI: Videoton će imati podršku navijača u Humskoj

Hot sport

Poznato je da će Partizan dočekati Videoton bez prisustva svojih navijača, ali će mađarski klub za razliku od crno-belih imati podršku u Humskoj.

Nedelju dana uoči prve utakmice četvrtog kola kvalifikacija  za Ligu Evrope između Partizana i Videotona, mađarski klub je oglasio početak prodaje malog kontigenta karata.

U saopštenju Videotona se navodi da pravilnik UEFA u ovakvim situacijama nalaže da gostujući klub može da povede do 100 navijača. Navijači koji su putovali na prethodne evropske mečeve Videotona imaće prioritet prilikom kupovine ulaznica za duel u Humskoj.

Mnogi se pitaju kako je moguće da gostujući navijači mogu da prisustvuju meču, kada je domaćin kažnjen, a objašnjenje je sledeće. Od juna važi novi pravilnik UEFA u ovakvim situacijama i zbog toga će Videotonu biti omogućeno da u Beograd povede grupu od 100 navijača kojima će biti dozvoljen ulazak na tribine.

Prva utakmica plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Videotona igra se 17. avgusta od 21 čas, a revanš je sedam dana kasnije na ‘Pančo areni’ u Felčutu.