Stanojević vraća Sejdubu Sumu

Za početak, na klupu, protiv Inđije

Jedan vezista out – drugi in. Zbog virusa korona neće biti Saše Zdjelara na gostovanju u Inđiji, ko zna da li i u derbiju narednog kola sa Vojvodinom u Humskoj, ali će se zato Sejduba Suma vratiti u konkurenciju za sastav Partizana već za duel 24. superligaškog kola.

Prethodna dva, sa Javorom u Ivanjici i Radnikom u nedeljnom matineu, propustio je odlukom trenera Aleksandra Stanojevića. U oba slučaja nije bio u protokolu, a prema informacijama Mozzart Sporta iz „Zemunela“ status mu se poslednjih dana menja na bolje i sve ukazuje da će se Gvinejac u petak od 13 časova pojaviti bar određeni deo vremena na terenu.

Kako sad stvari stoje, bliži je klupi nego mestu u prvih 11. I to nema veze ni sa čim drugim do sa učinkom omalenog centralnog veznog u završnici jesenje i s početka prolećne sezone. Primera radi, u Senti je ušao i golom i asistencijom pogurao Parni valjak ka pobedi nad TSC-om, protiv Čukaričkog je ušao u 57. minutu i namestio trijumfalni pogodak Nikoli Štuliću, učinkovit je bio i na premijeri drugog kruga prvenstva kad je proigrao još jednog rezervistu, Lazara Markovića za overu tri boda protiv Napretka, da bi onda – nestao sa radara.

Dva kola nije bilo Sejdube Sume u planovima stručnog štaba, pominjalo se da je u kontaktu sa jednim klubom iz MLS lige, navodno je Vankuver opipavao puls, ali kad je shvatio da finansijski nije u stanju da priušti bivšeg prvotimca Slovana odustao je od angažmana, a u međuvremenu je plasirana priča i o interesovanju Ukrajinaca. Na kraju, niti je otišao iz kluba, niti je blizu najboljeg tima. Na osnovu svega što se dešavalo u poslednje vreme realnije deluje nagoveštaj iz Partizana da će naredne utakmice počinjati u ulozi rezerviste. Na kraju krajeva, tim iz bez njega pobeđuje.

Ima zagovornika teze da je Aleksandar Stanojević „hladio“ Sejdubu Sumu dva kola. Isto tako i onih koji će reći da je aktuelni trener svestan, svestan kvaliteta Gvinejca, rešio da mu pruži još jednu šansu, jer uz sve bubice, ono što zna i što je u stanju da pruži teško je ignorisati.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport