Šta očekuje odbojkaše u borbi za opstanak?

Partizan je jedini tim u Srbiji koji nikad nije ispadao iz elitnog odbojkaškog ranga. Računajući i onu veliku Jugoslaviju.

Kako sada stvari stoje, crno-bele bi lako mogla da zadesi takva sudbina. Doduše, trenutno su na osmom mestu, sa istim brojem pobeda (prvi kriterijum pri rangiranju), ali i bodom više od Spartaka iz LJiga.

17. kolo:

25. februar: Ribnica – Spartak (LJig)

26. februar: Partizan – Vojvodina NS seme

26. februar: Radnički – Niš

18. kolo (još nema tačnih termina):

Spartak (LJig) – Radnički

Niš – Partizan

Čini se ipak da ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Vasović, inače trener juniorske reprezentacije Srbije, ima nešto teži raspored.

Partizan će najpre ugostiti Vojvodinu, ekipu koja je trenutno dominantna u Srbiji. U poslednjem kolu Beograđani će u goste Nišu, koji se još uvek nije obezbedio.

Spartak najpre gostuje Ribnici u Kraljevu, a u poslednjoj rundi će ugostiti na svom terenu kragujevački Radnički.

Čaršija je brujala i o nameštanjima, pominjani su brojni čudni rezultati. Zbog toga i čudi da mečevi pretposlednjeg kola neće biti igrani u isto vreme, čak ni istog dana! Nadamo se da to neće biti slučaj i u poslednjoj rundi, ako ona bude odlučivala o konačnom poretku.

Tabela: Vojvodina Ns seme 14-2 (41 bod), Novi Pazar 13-3 (37), Crvena zvezda 11-5 (33), Ribnica 9-7 (24), Jedinstvo SP 7-9 (24), Niš 7-9 (20), Radnički 7-9 (19), Partizan 5-11 (15), Spartak LJig 5-11 (14), Klek SŠ 2-14 (10).