Sprema se nešto veliko: Sezona završena bez dugovanja, stižu pojačanja

Filip Filipović (©VK Partizan

Sedmostruki šampion Evrope na putu oporavka i izlaska iz teške finansijske situacije

Biće Partizan opet moćan. Potrebno je vreme da se sve zamisli sprovedu i klub za početak postavi na zdrave noge, ali se u tom smeru ide. Prvi put u istoriji kluba napravljen je kompletan finansijski i pravni presek stanja, a glavni utisak je – dugovanja nema.

Okrenuo se Partizan ulaganju u svoju školu, koja je iznedrila neka od nekih najvećih vaterpolo imena, a jedno od njih je sada u Upravnom odboru kluba – Filip Filipović. Najavio je legendarni srpski reprezentativac da će crno-beli u sledeću sezonu ući sa znatno većim ambicijama, što se ne kosi sa spekulacijama da se na Banjicu vraćaju reprezentativci. Biće srpska liga najjača na svetu… Kao nekada.

Imaćemo najjaču ligu u Evropi: Partizan dogovorio četiri jaka pojačanja

Pomak je uočljiv na svim poljima, a u Partizanu su najponosniji rezulatima i brojem dece u mlađim kategorijama.

„Drago mi je što smo uspeli pre svega da zaustavimo dalje propadanje kluba i da se približimo rešenjima višegodišnjih izazova, koja nisu vezana za sport i počnemo da se polako okrećemo više sportskim stvarima u bazenu. Najvidljiviji rezultat napravili smo kroz porast broja dece i u školi vaterpola, kao i svemu onome šta smo ostvarili u mlađim kategorijama“, rekao je predsednik kluba Jovan Lazarević na današnjoj konferenciji.

Država, lokalne vlasti i Vaterpolo savez Srbije pomogli su svim vaterpolo klubovima, a crno-beli su posle dugo vremena završili sezonu bez dugovanja igračima. Stvari su počele da se mrdaju sa mrtve tačke.

„Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima. Želimo da ostanemo zamajac vaterpola u Srbiji i mesto gde se formiraju igrači sa pravim sportskim i ljudskim vrednostima. To je ono po čemu se VK Partizan uvek izdvajao u svetu vaterpola, ne samo u regionu, nego i šire“, zaključio je Lazarević.

Originalni članak: Mozzart sport