Danilo Pantić kao Lazar Marković: Šta može da donese Partizanu kad se juri titula?

Statistika još jednog povratnika ne obećava, ali dva primera iz prošlosti mogu da promene sliku

Danilo Pantić (© FK Partizan

Čelnici Partizana u ulozi Hudinija. Poput slavnog iluzioniste, kad niko ne očekuje, izvedu trik, kao da su želeli da to niko ne primeti. Daleko od očiju javnosti doveli su Lazara Markovića pred kraj letnjeg prelaznog roka 2019, na isti način angažovali Danila Pantića s početka ovogodišnje pijace. I to tako što su obojicu predstavili pred – ponoć.

Osim tajminga promocije, dvojicu povratnika vezuje još nekoliko zajedničkih imenilaca. Deca su kluba, povratnici, želje trenera – prvi Sava Miloševića, drugi Aleksandra Stanojevića – i kad se tako tumače dešavanja deluje da bi navijači trebalo da budu srećni njihovim potpisima. Kako svaka medalja ima dve strane, tako Danilo Pantić po mnogo čemu podseća na Lazara Markovića pre nego što je opet zadužio crno-beli dres. Ni jedan, ni drugi se u prethodnim klubovima nisu dokazali.

Primera radi, Marković je u sezoni pre nego što je počeo drugi mandat na Topčiderskom brdu odigrao jednu jedinu takmičarsku utakmicu!? Pojavio se u opremi Fulama na gostovanju Vest Hemu, potrajao drugo poluvreme i nestao mape. Sezonu pre toga, Liverpul ga je poslao na pozajmicu u Anderleht, da bi na belgijskim terenima upisao osam utakmica i postigao jedan gol.

Ako se povuče paralela, sličan je i Pantićev učinak u sredinama koje su prethodile trećem mandatu u Partizanu. Posle pozajmice iz Čelsija, u trajanju od 2017. do 2019. klub sa Stamford bridža ga je poslao u Videoton. Statistika pokazuje da je u Mađarskoj skupio 11 utakmica, a da se nije upisao u listu strelaca. Minulog leta, Plavci su ga dali Čukaričkom, a nekadašnji mladi reprezentativac Srbije na Banovom brdu je odigrao 29 mečeva i dao samo jedan gol. U poslednjem kolu, Radniku.

Originalni članak: Mozzart sport