Sneg, led, tri razbijene glave i pobeda Partizana  u antipropagandi fudbala

Igrači nekako preživeli horor.

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak iz Kruševca na gostovanju rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Fuseni Dijabate u 61. minutu meča.

Crno-beli su tako smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom na osam bodova i tako uneli dozu neizvesnosti u trku za titulu.

Meč je ostao u senci katastrofalnih vremenskih uslova koji nisu zadovaljavali ni minimum za igranje fudbala i još jednom pokazali sve probleme srpskog fudbala.

Umesto da se usled ekstremno niske temperature i katastrofalnog stanja terena meč odloži, igrači su izašli na teren i borili se da uopte ostanu na nogama.

To je rezultiralo sa čak tri sudara zbog kojih su morali lekari na teren kako bi ukazivali pomoć pa su tako Čečarić iz Napretka i Filipović iz Partizana morali da igraju sa čalmama na glavama.

Sve je bilo u znaku katastrofalnih vremenskih uslova, pa je i sam početak utakmice kasnio. Prema pojedinim informacijama, igrači su pregovarali sa zvaničnim licima kako bi se utakmica odložila jer su eksrtremno niske temperature i užasan teren koji je pritom bio i zaleđen predstavlajli objektivnu opasnost za povrede.

Posle više od pet minuta kašnjenja, ekipe su krenule u meč koji je obilovao svime osim fudbalom.

Napredak se bolje snašao u takvim uslovima, pa je već na startu imao veluku šansu prek Šarića koji se našao sam na oko deset metara od gola kada je Svetozar Marković sjajno ušao u šut i izblokirao udarac i verovatno sprečio čist gol.

Samo dva minuta nakon toga, Partzan je izveo najbolji svoj napad i jedini koji je na nešto ličio i propustio veliku šansu.

Rikardo je sjajno prošao po desnoj strani i poslao sjajnu loptu na peterac, a iza leđa odbrane se ušunjao Jović koji je sa iz blizine šutirao, ali je golman na vreme skratio ugao i sprečio gol.

Do kraja prvog poluvremena smo videli inicijatuvu Napretka koji je izveo devet kornera i solidnu šansu koju je Ljubomirc propustio kada je loše zahvatio loptu koju je Popović odbranio.

U nastavku smo videli malo zanimljiviji fudbal. Da li što je sneg prestao da pada ili su se igrači malo i privikli, ali je bilo mnogo više uzbuđenja.

Napredak je na samom startu promašio dve velike prilike, a ponovo je na sceni biuo isti dvojac iz prvog poluvremena.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Prvo je Šarić izbio sam ispred golmana nakon što su se oklizali Fejsa i Vujačić i praktično ga lansirali u gol šansu, ali je previše komplikovao i omogu
io Filipoviću da ga izblokira.

Samo nekoliko minuta kasnije je veliku šansu imao Ljubomirac koji je dobio loptu na petercu i sa prve stative šutirapo preko gola.

To je Partizan iskoristio i uz mnogo sreće kaznio u 61. minut. Lopta je išla ka Rikardu na iviciu kaznenog prostora, ali se ona odbila od njega, ali je na nju natrćao Diojabate.

Tukao je krilni igrač crno-belih iz prve, a lopta je na putu ka golu zakačila jednog odbrambenog igrača i skrenula pravac, a onda i čudno odskočila od zemlje i završila zik uz stativu za veliku radost gostujućeg tima.

Crno-beli su se potom povukli i pokušavali su da brane prednost, ali je Napredak uspeo da stvori veliku šansu i to u 75. minutu. Ljubomirac je sjajno poslao loptu na drugu stativu na peterac, a na nju je krenuo knežević koji je pred sobom imao prazan gol, ali je u poslednjem trenutku Filipović ponovo bio heroj i ispred njega intervenisao i sprečio čist gol.

Do kraja utakmice je veliku šansu imao i PArtizan kada je Natho u 88. minutu izašpao sam ispred golma i prebacio ga, ali je kerkez sa gol linije izbacio u korner.

Probao je Napredak u završnici da doše do izjednačenja, ali nije bilo velikih uzbuđenja.

Napredak – Partizan 0:1 (0:0)

(Dijabate 61)

Stadion: Mladosti, Sudija: Milan Mitić

Napredak: Petrić, Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović, Putinčanin, Stanković, Ljubomirac, Bastajić, Čečarić, Šarić.

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Šehović, Fejsa, Andrade, Dijabate, Natho, Jović, Rikardo.

Originalni članak: Nova sport