Smailagić: Zaboravili su me!

Alen Smailagić o zakucavanju u finišu meča, velikom povratku, borbenosti

Nešto manje od minuta je do kraja čudesne utakmice u krcatoj Štark Areni. Jam Madar gubi loptu pod košem Partizana. Danilo Anšušić krade, baca je ka Alenu Smailagiću. On je sam na drugoj strani terena. Zakucava! Za novo vođstvo Partizana. Za eksploziju u Areni.

U konačnom zbiru, bili su to dosta važni poeni Partizana, kako bi ostao korak ispred u toj mrtvoj trci koja je trajala od trenutka kada je Frenk Kaminski vratio crno-belima prednost, nešto manje od četiri minuta pre kraja utakmice. A posebno jer je Valjak napadački tad malo zastao. Ali se skroz dobro branio.

Međutim, na konstataciju da je to njegovo zakucavanje možda bilo i ključno, Alen Smailagić je zavrteo glavom. On ima svoje viđenje svega.

– A odlučujući?! Ostao sam sam! To je bila protivnička greška. Zaboravili su me samog ispod koša. To se dešavalo nekoliko puta na utakmici… – pričao je Smailagić u kameru klupske televizije posle velike pobede nad Fenerbahčeom.

Još jedan kompliment, nije prihvatio. Na kostataciju da je bio posebno borben, Smailagić je rekao…

– Svi smo bili borbeni, ne mogu samo ja da uzmem tu zaslugu.

Generalno, utakmica? Kaže – bila je teška.

– Prve dve četvrine nismo igrali baš najbolje. Nismo bili koncentrisani. Ali, pregrupisali smo redove. Uspeli smo da se vratimo u drugom poluvremenu, zatim da privedemo utakmicu kraju i pobedimo.

Što je i najvažnije…

– Kako god da okrenemo, bilo je sjajno. Pogotovu za navijače da gledaju. Ali opet, povratak iz tolikog minusa nije lagan – poručio je Smailagić

Originalni članak: Sportski žurnal

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta “VOLIMPARTIZAN.RS”, to možete učiniti klikom na neku od reklama, uplatom na naš PayPal ili tekući račun koji se nalaze pored tekstova