Skauting Santa Klare: Namerno uspavljuju rivala, Japanac ključni čovek, problem – levi bek

„Trener Ramos je defanzivac i važno mu je da u toj liniji sve dobro funkcioniše“, poručio bivši trener Nacionala Predrag Jokanović

Eliminaciom ruskog Sočija, fudbaleri Partizana napravili su džinovski korak ka prvom ovosezonskom cilju i plasmanu u grupnu fazu Lige konferencija. Crno-belima na putu stoji samo još jedna prepreka, portugalska Santa Klara, koja je demonstrirala solidan kvalitet u dvomeču protiv ljubljanske Olimpije.

Partizan je favorit zbog iskustva na sceni Starog kontinenta, rejtinga, kvaliteta, ali nekadašnji trener Nacionala sa Madeire Predrag Jokanović tvrdi da ekipu Aleksandra Stanojevića ne čeka lak posao.

On je u razgovoru za Blic skenirao rivala crno-belih i podvukao jak defanzivni blok.

„Trener Santa Klare Danijel Ramos po opredeljenju je defanzivac i najvažnije mu je da u poslednjoj liniji sve funkcioniše kako treba. U tome poprilično uspeva zbog kvaliteta Brazilca Žuniora i Križana. Portugalci vole da ‘plaču’ pa od njega u najavi očekujem maksimalno hvaljenje Partizana, pominjanje Real Madrida, i Lige šampiona. Pričaće i kako su crno-beli čudo, samo da se rival uspava“, rekao je Predrag Jokanović.

Santa Klara je u prvenstvu odigrala samo jedan meč i ubedljivo je poražena od Tondele. Međutim, u Evropi, protiv nedoraslih rivala, delovala je superiorno.

„Japanac Morita, zadnji vezni, je ključni čovek u Ramosovom timu. Ako Partizan bude uspeo da ga prikoči, obaviće dobar deo posla. Santa Klara je prošle sezone bila najopasnija protiv velikih, jer nisu imali potrebu da vode igru, a iz kontri su veoma opasni. Imaju u timu sedam-osam Brazilaca. Šansa crno-belih mogao bi da bude levi bok, gde trenutno prinudno igra štoper Mansur. Ne snalazi se najbolje na toj poziciji“.

Crno-beli gostuju u četvrtak na Azorima i tamo će ih posle dugog puta sačekati pozorišna atmosfera.

„Atmosfera je pozorišna, na tu temu ne bi trebalo trošiti reči. Samo povremeni aplauzi, nema organizovanog navijanja. Problem je putovanje. Sećam se da smo mi sa Madeire, preko Lisabona, do tamo leteli četiri sata. Kada god mi se tokom igračke karijere uklazivala prilika dobijao sam parni karton, kako bih izbegao putovanja“.

Originalni članak: Mozzart sport