Savo upozorava: Ako pomislimo da smo veliki i moćni, odmah će nam se obiti o glavu

Može da se dan uživa, da prija srcu dobra atmosfera u i oko kluba, ali bilo kakvu euforiju u Partizanu Savo Milošević seče kao sabljom. Mladi trener se i dalje živo seća kako je sve bilo pre samo šest meseci i upozorava da bi bilo kakvo poletanje u vis moglo da se završi surovim prizemljenjem „na nos“.

I dok navijači i javnost, čak i bivši igrači, legende Partizana pevaju od zadovoljstva koliko dobro i lepo igra Parni valjak, Milošević pred meč sa Voždovcem u nedelju (18.00) priča o tome šta bi trebalo – popraviti.

Potpuna je istina ono što kaže Milošević: tek je početak oktobra, daleko je kraj sezone.
Naravno da svi osećamo energiju kada se nešto pozitivno dešava. Mi smo u suštini još na početku sezone i jako je bitno imati dobar početak, jer njegova refleksija uglavnom vodi ka dobrom završetku. Ali, pred nama je dalek put i još mnogo toga možemo da popravimo. Trudiću se da ubedim igrače da je sve ovo do sada dobro, ali da može mnogo bolje. Ne možemo da se opustimo, jer svako opuštanje ili pad mogu da budu kobni i da se vratimo tamo gde smo bili u martu. Ako se prepustimo samoživosti, ako pomislimo da smo veliki i moćni, to će nam se obiti glavu brže nego što možemo i da pomislimo“, poručio je Savo Milošević.

Najbitnija stvar je što igrači, posle svega što su prošli zajedno, veruju treneru. U svaku njegovu reč, procenu, analizu. To ih je i dovelo do ovih momenata, najlepših u klubu u poslednje tri godine.
Igrači sigurno veruju u sve što im govorimo, jer u protivnom ne bismo bili ovde, ne bismo govorili o igri i rezultatima Partizana. Najbitnije je da to njihovo verovanje proističe iz igara na terenu, gde su videli da mogu. Svaka druga priča je virtualna, nema težinu. Ubedili smo ih da mogu i oni su to pokazali. A, verujem da mogu i više?

Pred utakmicu sa Voždovcem crno-beli pozivaju na oprez, jer im se često dešavalo ranije da se okliznu posle dobrih igara u Evropi.
Uspeli smo to da popravimo, dobili smo derbi, pa u Ivanjici, u Nišu. Neće biti lako, ali da se ne vraćam više na priče o važnosti svakog meča i naše lige. Od moje ekipe sutra očekujem maksimum, svako drugo razmišljanje će nas odvesti na pogrešan put“.

Što se tiče igračkog kadra, Milošević je najavio tri sigurne promene u timu: jednu iznuđenu, Sadikova suspenzija zbog kartona i dve po njegovoj odluci.
Oslobodio sam obaveza Zdjelara i Miletića s obzirom na to da su do sada imali najveću minutažu i da im je potreban odmor. Na sve druge igrače računam i nadam se da su ok. To što rotiramo nisu unapred donete odluke, već zavise od umora pojedinaca. Biće teška utakmica, s obzirom na to da Voždovac ima iskusnu ekipu, koja zna i želi da igra, kao što je to slučaj sa Inđijom i Javorom. Dosta znam o Voždovcu, jedan od mojih omiljenih igrača u ligi je Mašović, dete Partizana, koji je imao potencijal za mnogo više u karijeri. Znam i našu decu Bošnjaka i Nišića, znam Stanisavljevića…“

Raduje Miloševića i što raste broj reprezentativaca iz tabora Partizana. Miletić, Suma, Asano dobili su povratničke pozive, na vrata A tima kuca i Pavlović
I to je rezultat naših dobrih igara i rezultata. To je znak da igramo dobro i da smo na pravom putu. Uvek sam govorio igračima da budu srećni i ponosni da igraju za reprezentaciju“, rekao je Savo Milošević.

mozzartsport