S pola snage do punog optimizma

Pobedom s kombinovanim timom protiv Proletera Partizan je ispunio obavezu da osvoji tri boda, a zahvaljujući i Zvezdinom remiju u Inđiji dočekuje „večiti derbi“ u vedrom raspoloženju.

Partizan protiv Proletera nije igrao u najjačem sastavu, ali je i s pola snage ispunio obavezu da osvoji bodove (3:1). Optimizam je dopumpao i remi Crvene zvezde u Inđiji (1:1), pa preksutrašnji „večiti derbi“ u komšiluku iščekuje u vedrom raspoloženju.

Milošević je kombinovao sastav da pričuva neke adute za utakmicu, koja se najduže pamti, neke je poštedeo od suvišnog rizika, čim je bilo jasno da protivnik, koji je, takođe, više mislio na narednu utakmicu, nego na ovu, ne može ozbiljnije da pripreti.

Protiv Crvene zvezde utakmica može da bude i ovakva i onakva, ali nipošto neće biti mlaka. S obzirom da je meč protiv Proletera ispao kao neka vrsta treninga, očito je da Milošević ima već pripremljen plan za dvoboj s komšijama, pa nema potrebu da nešto proverava u minut do 12.

Ipak, ne treba baš sve od onoga što je viđeno juče da se odmah zaboravi. Na primer, nije prvi put da nepažnjom nekog iz odbrane propadne ofsajd-zamka. Rušević je u petom minutu sve uradio kako treba da matira Stojkovića, samo mu je poslednji potez bio loš. Na takve previde ne sme da se računa, pogotovo ne protiv Crvene zvezde.

Filip Stevanović jeste vrlo mlad, pa u skladu s tim treba da budu i očekivanja od njega. Ali, s obzirom da nije gost u prvom timu već bi morao da bude kudikamo odlučniji u akcijama. Ima trenerovu podršku, razumevanje saigrača i naklonost javnosti, pa protiv igrača kakve imaju timovi kao što je Proleter, uz to i pri povoljnom rezultatu, bilo bi logično da bude i smeliji u svojim zamislima. Čak i po cenu da se ne ostvare odmah. U tim godinama se stiče samopouzdanje, u tim godinama se ispravljaju greške, u tim godinama se pokazuju zubi protivniku…

O tome kako su dejstvovale pojedine linije u Partizanovom timu izlišno je da se govori u ovom trenutku, jer će protiv Zvezde da bude sastavljen drugačije. Ali, suštinski nije bilo razlike od prethodne dve utakmice. Doduše, pristalice „crno-belih“ imaju pravo da se nadaju da će sam „večiti rival“ da bude dovoljan podstrek fudbalerima Partizana da zaigraju onako kako oni priželjkuju.

Tekst preuzet sa portala Politika