Rukometaši slavili u Kikindi

U utakmici 11. kola Arkus rukometne Superlige Srbije, ekipa beogradskog “Partizana” slavila je na gostovanju protiv “Kikinde Grindeks”. Beogradski crno-beli savladali su Kikinđane sa 30:23 (15:8) i tako nastavili sa odličnim partijama u domaćem prvenstvu.

kikinda, fotografija, rukomet, ki

Izvor: RTV

Veoma kvalitetna ekipa beogradskog “Partizana” slavila je u hali sportskog centra “Jezero” protiv domaće “Kikinde Grindeks” sa 30:23. Beograđani su bez većih problema već u prvom delu utakmice napravili značajniju razliku, koju kikindska ekipa nije bila u prilici da stigne, a potom su crno-beli rutinski priveli meč kraju i upisali dva nova boda u domaćem prvenstvu. Igrač utakmice bio je golman gostujuće ekipe Andrej Trnavac.

“Prednost smo stekli na samom početku, napravili razliku i održavali je do samog kraja. Sve je funkcionisalo kako treba”, rekao je Trnavac.

“Zadovoljan sam igrom koju su moji momci večeras pokazali. Predstoje nam dva meča u Evropi i za njih se sada pripremamo”, dodao je Dario Krželj, trener RK “Partizan”, Beograd.

Nisu Kikinđani pružili igru na terenu kako znaju, što je beogradska ekipa kaznila kontrama već u prvim minutima utakmice i odmah napravila veću razliku. Najefikasniji u redovima “Partizana” bio je Petrić Stefan sa osam golova, dok je Ilijin Dušan sa pet pogodaka bio najefikasniji u kikindskoj ekipi.

“Nadali smo se egal meču, ali je ta lavovska borba, koja nas je krasila u prethodnim utakmicama, večeras izostala”, istakao je Stanimir Komarek, kapiten MRK “Kikinda Grindeks”.

“Bilo je neke blokade i nerezonskih šuteva, golman je odbranio sve lako, stekao samopouzdanje, a mi smo sve dublje i dublje padali. Stigao nas je umor, došlo je do iscrpljenosti i nismo bili prepoznatljivi” – nadovezao se Goran Kurteš, trener MRK “Kikinda Grindeks”.

U narednom kolu domaćeg prvenstva, rukometaši “Partizana” igraće protiv “Obilića”, dok Kikinđane očekuje gostovanje “Crvenoj zvezdi”.

Originalni članak: RTV.rs