Rimska Republika: Olimpija platila 50.000 dolara Ledeju da pređe u Partizan

Italijanski dnevnik donosi nove detalje transfera

Foto: KK Partizan

Jedno od najzvučnijih pojačanja Partizana ovog leta svakako je Zek Ledej, momak koji je stigao iz milanske Olimpije među crno-bele i potpisao ugovor na dve godine.

Rimski dnevnik “Republika” sada donosi nove detalje njegovog odlaska iz Milana. Odnosno objašnjava da je postojala mogućnost da se saradnja Olimpije i Ledeja nastavi na još jednu sezonu ili da se dve strane raziđu uz određen iznos koji bi klub isplatio Amerikancu. A to je 50.000 dolara.

Olimpija se oslobodila Ledeja tako što mu je platila otpremninu od 50.000 dolara, pošto su u klubu bili prilično zbunjeni njegovim padom u igri u odlučujućem periodu sezone“, navodi italijanski dnevnik ne donoseći podatke o Ledejovoj plati u Beogradu.

Novi igrač iz unutrašnje linije Partizana imao je u Evroligi prosečan učinak od 10 poena i 4,5 skokova na 36 utakmica, dok je u prvenstvu Italije bio još bolji sa 15,8 poena i 6,2 skokova po meču.

Ledej se dobro snalazi na obe centarske pozicije, a koliko je zapravo dobar govori podatak da je prošle sezone šutirao trojke u izrazito visokom procentu od 46,6 odsto (34/73), što će Partizanu dati određenu napadačku i taktičku širinu.

Počeo je karijeru na Virdžinija Tek Univerzitetu, a u Evropu je stigao 2017. u izraelski Hapoel Gilbou. Posle toga je igrao za Olimpijakos, Žalgiris, a onda za milansku Olimpiju.

Zvučno pojačanje za Parni valjak. Pored njega među crno-bele je stigao i Kevin Panter koji je, kako italijanski dnevnik tvrdi, odbio da produži ugovor sa milanskim timom uz veliko povećanje plate, jer mu je Partizan ponudio više i dvogodišnju saradnju. Podsetimo, portal Mozzart Sport je eksluzivno i objavio da je Panter prešao u Partizan za 2.500.000 dolara za te dve sezone.

Među crno-bele pored njih stigli su i Aleksa Avramović i Rodion Kuruc.

Originalni članak: Mozzart sport