Rikardo: Imam kup, hoću titulu!

Rikardo Gomeš, novi – stari centarfor Partizana, tvrdi da je sadašnji tim bolji od onog od pre dve godine

Rikardo Gomeš otškrinuo je drugi mandat u Partizanu ulogom startera u duelu s Krakovijom i za premijernih pola sata na terenu, iako nije postigao gol, pri izlasku iz igre od saigrača nagrađen aplauzom?!

Razlog „naklona drugova” možda i najbolje ilustruje sud trenera Aleksandra Stanojevića:

– Sa Rikardom smo dobili težinu u napadu…

Pljesak crno-belih je, definitivno, plod konsenzusa da je Parni valjak s proverenim napadačem znatno opasniji tim i da mu trofejne ambicije, slovo na papiru u prethodne dve godine, rapidno rastu. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva, smatraju, karika koja je nedostajala!

– Bilo je dobro… za početak. Samo sam nekoliko dana vežbao sa ekipom: osećaj je izuzetan. Pokušavam da podignem spremnost na viši nivo. Treniram nekoliko sedmica i nisam previše umoran – „drugi debi” u klubu iz Humske opisuje Rikardo.

Koliko vam je potrebno vremena da budete, žargonski, „u fulu”?

– Do početka zvaničnih utakmica. Eto, do evropske…

„Na prvu”: da li je sadašnji Partizanov tim bolji nego onaj iz 2018/19?

– Kvalitetniji je nego pre dve godine. Momci su igrali zajedno prošle sezone, niko nije otišao. Mnogo igrača je i dalje na okupu, što je veoma važno da se ekipa napravi boljom.

Ako ste tad, sa vicešampionskim Parnim valjkom, autorizovali 26 hitaca za sezonu, hoćete li da budete efikasniji u idućoj?

– Sezone ne mogu da budu iste. Neka je bolja, neka lošija. Pokušavam da dam sve od sebe i da budem sve bolji.

Trener Stanojević kaže: „Rikardo ne mora da postigne 26 golova, može i 10”?

– Nemam cilj koliko puta da zatresem mrežu. Želim samo da pomognem ekipi! Neka bude i 10, kako kaže trener, samo ako će to na pravi način da pomogne Partizanu.

Premijerni utisci o šefu struke, uz napomenu: želeo vas je i dok je predvodio Al Kaciju?

– Radimo tek nekoliko dana: treninzi su mu veoma intenzivni. To je dobro… da se vratim u najbolje fizičko stanje. Igrači razumeju šta Stanojević traži!

Uprkos finansijski izdašnijim ponudama iz Saudijske Arabije hteli ste samo u Partizan. Zašto?

– Imao sam nekoliko ponuda, ali… Da, hteo sam samo među crno-bele. Bilo mi je lepo kad sam bio prvi put. Jedva sam čekao, osećam se lepo u Partizanu.

Pratili ste Parni valjak i miljama daleko: u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Turskoj?

– Prethodne sezone odgledao sam mnogo utakmica. Tim je kvalitetniji, igrao je bolje nego kad sam ja bio. Navijao sam, dve godine, u finalu kupa, na žalost, nije bilo trofeja…

Partizanovi ciljevi, od osnivanja, ne menjaju se ni za jotu?

– Želim da osvojim titulu! Prošli put radovao sam se peharu kupa, sad želim da imam bolju sezonu. Naravno, cilj je plasman u grupu u evropskom takmičenju i borićemo se da to ostvarimo.

Ovo vam je nova odskočna daska za, ovog puta, klubove u zapadnoj Evropi?

– Mislite da mogu tamo da igram? Ha, ha… Pri povratku u Partizan nisam razmišljao o tome, ima vremena, videćemo. Vratio sam se da pomognem klubu, u ovom trenutku samo sam na to fokusiran – istakao je Rikardo Gomeš, nova – stara udarna igla Parnog valjka.

Originalni članak : Sportski žurnal