Micov: Postoje kontakti sa Partizanom, ali neću da dođem samo da uzmem novac, hoću da pomognem!

Od momenta kada je Željko Obradović zvanično seo na klupu Partizana počela je nezapamćena euforija kod navijača crno-belih. Sa potencijalnim pojačanjima se licitira iz dana u dan, a prva bomba u Humsku je stigla u vidu Kevina Pantera nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i prošlosezonskog asa Armanija. Sada je još jedan bivši igrač iz Milana na meti Partizana, iskusni sprski inernacionalac Vladimir Micov (36, 201) koji je otvoreno pričao za MaxBet sport.

Pozvali smo nekadašnjeg reprezentativca Srbije sa ciljem da proverimo verodostojnost svih informacija koje su se pojavile, a on je pričao bez ikakvog ustručavanja.

– Da budem iskren, verovatno i ja čitam isto što i navijači. Upoznat sam sa svim glasinama. Mogu da kažem da određeni kontakti postoje, ali za sada nema ništa konkretno što mogu da kažem da sam dobio ponudu i da me je neko pozvao, ali ponavljam postoje ti neki određeni kontakti – počeo je Micov razgovor za naš portal koji je tokom bogate karijere na kratko nosio crno-beli dres 2007. godine:

Uvek sam govorio da sam partizanovac, nisam to krio pa neću ni sada. Takođe sam govorio da ako se kockice poklope da ću rado doći u Partizan, ali nemam želju da dođem i samo budem tu. Ne želim da dođem u klub koji volim samo da bih uzeo neke pare. Želim da budem tu i da pomognem, a mislim da mogu da pomognem. Imam 36 godina, ali se osećam odlično i potpuno sam zdrav.

Crno-beli za sada rekonstruišu ekipu, pet igrača je napustilo Humsku, a već pomenuti Panter je za sada jedino zvanično pojačanje.

Pratim situaciju u Partizanu, vidim da je nekoliko igrača napustilo klub. Stigao je moj doskorašnji saigrač Kevin, e sada da li sam ja na tom spisku pojačanja i koji sam po redu, to ne znam. Imam i nekih ponuda za inostranstvo, videću kako se sve bude odigralo.

Tokom karijere Micov je ostavio dubok trag u evropskoj košarci. Igrao je u Rusiji, Turskoj, Grčkoj, Španiji, ali čini se da mu najlepše bilo u Italiji, posebno Armaniju gde je igrao još od 2017. godine. Ipak, kraj je ostavio gorak ukus

Ne mogu da kažem da nisam iznenađen kako se sve završilo u Milanu, naročito posle sezone u kojoj smo se plasirali na istorijski fajnal-for Evrolige. Otvreno sam pričao da mi je želja da završim karijeru u tom klubu, a na kraju se završilo ovako. Bio sam i povređen ove sezone, zbog Armanija sam imao problema sa laktom, preležao sam koronu, ali sam uvek dao sve od sebe na parketu. Ružno je što se završilo ovako, ali tako se desilo.

Nije pogodila Micova samo činjenica što neće biti deo Armanija, Italija je postala njegov dom.

– Ljudi moraju da shvate da sam ja tamo napravio sebi dom, porodicu. Imam decu, upisao sam ih tamo u školu, sada moram da ih ispisujem, da tražimo novu školu, da vraćamo stvari za Srbiju. Da imam 30 godina bilo bi mi lakše, pomislio bih to je biznis i idem dalje, ali u ovom momentu, zaista je teško.

Ipak, uprkos svemu Micov ima samo reči hvale o klubu.

NBA nivo, bez ikakvog preterivanja, Armani je najorganizovaniji klub u Evroligi i pre dolaska Mesine. Igrači imaju sve što požele, od prostorija za trening, do plana za ishranu, apsolutno sve. Putovali smo čarterom na svaki meč. Tokom karijere sam igrao u CSKA koji je tada bio taj nivo, ali mislim da je Milano to prevazišao. Zaista fantastična organizacija.

Iskusni krilni košarkaš se trenutno nalazi u Srbiji.

– Rekao sam sebi da ću da odmaram do prvog jula, ali sam trenutno zauzet svojim hotelom u kojem uvek ima posla. Mogu da kažem da nemam problema sa kodicijom. 

Upitali smo ga kakav plan rada ima tokom leta.

Nikada nisam počinjao sa košarkaškim treninzima pre poslednje nedelje jula. Pre toga radim na snazi, ali tokom karijere sam sebi stvorio program koji mi je dao rezultata. Uvek pazim na telo i nemam problema što se toga tiče bez obzira na godine. Pridržavaću se toga i sada.

Za kraj Vladimir nam je otkrio da nema datum do koga očekuje da pronađe novi angažman.

 Naravno voleo bih da se to završi što pre, ali ne žurim. Da li će to biti Partizan ili neki drugi klub, videćemo. Dobio sam danas tri ponude iz inostranstva, ali i dalje najviše cenim sebe i ne želim da idem ispod nekog nivoa. Videćemo kako će se sve završiti – zaključio je Micov razgovor za naš portal.

Originalni članak :Maxbet sport