Remi na početku priprema u Turskoj

Napad je najbolja odbrana: Visok presing doneo prednost Partizanu, sporan penal je istopio

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Partizan – Univerzitatea Krajova 1:1 (1:0)

/Pavlović pen 11 – Ivan pen 77/

Belek

Partizan: Lukač – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Andrade – Jevremović, Baždar, Menig – Pavlović. Drugo poluvreme: Lukač – Vujačić, Ilić, Šehović, Filipović – Belić, Natho – Petrović, Lutovac, Petković – Rikardo.

Univerzitatea Krajova: Arlauskis – Čapatina, Pap, Mitrea, Vatajelu, Roguljić, Krecu, Nistor, Srećiju, Ivan, Marković. Igrali su još: Lazar, Gaman, SAla, Zajkov, Benga, Vina, Rivaldinjo, Hanca, Čimpanu, Dančiu.

Crno-beli igrali nerešeno sa Univerzitateom iz Krajove u prvoj proveri na pripremama u Turskoj – 1:1 (1:0)

Vole igrači i treneri posle neubedljivih izdanja tokom priprema da kažu kako su noge još “teške”, ali u slučaju Partizanovih napadača nakon provere sa rumunskom Univerzitateom, Gordan Petrić neće morati da poseže za tim alibijem. Tražio je strateg crno-belih od svojih igrača da igrjau visok pritisak na odbranu rivala, to im je i donelo vođstvo u 11 minutu, kada je Samed Baždar ukrao loptu, a onda ga golman rumunske ekipe oborio za penal koji je realizovao Andrija Pavlović.

Još nekoliko šansi stvorio je Partizan na sličan način, ali je ostao na tom jednom pogotku. Nedovoljnom za pobedu, pošto je kapiten Univerzitatee Andrej Ivan u 77. minutu takođe s bele tačke pogodio za, ispostaviće se konačnih, 1:1. Prethodno je Splićanin Ante Roguljić iznudio najstrožu kaznu kada se nakon duela sa Šehovićem i Vujačićem našao na zemlji. Imao je Hrvat dosta sreće u toj situaciji da sačuva loptu u nogama, a potom i da arbitar dosudi penal pošto je to učinio tek nakon konsultacije sa pomoćnikom, iako se čini da je bio u boljoj poziciji da vidi šta se dešavalo.

Originalni članak Mozzart Sport