REBRAČA O OBRADOVIĆEVOM SISTEMU RADA: Željko živi košarku, stalno priča o njoj! Košarkaški je težak karakter

Željko Rebrača gostovao je “U obruču” gde se dotakao raznih tema, uostalom i Željkovog povratka u Partizan, kao i odluci Jokića da ne igra za reprezentaciju Srbije

Gostujući na Areni legendarni košarkaš Željko Rebrača dotakao se bivšeg trenera i kluba.

– Dugo sam sarađivao sa njim, dve godine u Benetonu, dve u Partizanu, dve Panatanaikos, plus reprezentacija. Razumem zašto se vratio, osvojio je devet evropskih titula, prvi sledeći trener ima četiri. Ovo mu je novi motiv. Potpisao je ugovor na tri godine i želi da napravi rezultat u Partizanu. Vidim da je podigao region na noge, gledanost je skočila, odlična je atmosfera na utakmicama, čak sam i ja išao nekoliko puta da ga gledam, odmah sam se prisetio rada sa njim kada je razgovarao sa Smailagićem. Željko živi košarku, stalno priča o njoj. Nije lak karakter, košarkaški gledano, traži od tebe maksimum. Da ni je bilo Obradovića ja ne bi upola postao ovakav košarkaš. Mnogo je zaslužan za moju karijeru. Voleo sam njegov oštriji pristup, mada i on bira igrače koji mogu da shvate njegov mentalitet.

Željko Rebrača
foto: Starsport©

Bivši reprezentativac naše zemlje u emisiju U obruču uporedio je i vreme kada je on bio košarkaš sa današnjim.

– Naš sport je danas drugačiji. Tada nije bilo tako lako otići u Evropu. Danas je više para u opticaju, deca žele odmah u svet. Oko 95 odsto klinaca koje sam pitao, gde sebe vide u budućnosti, rekli su mi da žele u NBA. Deca u Beogradu su pogotovu razmažena, jer imate veliki broj klubova. To nije pristup kakav smo mi imali u staroj Jugoslaviji. Nismo tražili izgovore, više smo se družili i napornije smo radili. Ipak, treba se prilagoditi novom vremenu. Jedna stvar je ostala ista. Rad na treningu. Moraš da radiš individualno i sa timom, bez šest do osam sati rada, ne može niko da postane vrhunski košarkaš.

Dotakao se Rebrača i Jokićevog izostanka iz reprezentacije prošlog leta.

– Sa neke strane razumem ljutnju navijača, ali sa druge, jednim delom mogu i da razumem Jokića. Nije mu bilo lako. Odigrao je dve sezone spojeno, 40 minuta po meču, težak je to ritam treba uzeti i to u obzir.

Originalni članak: Espreso-rs