ŠAMPIONSKI MOTIV: Zdjelaru pelcer od ragbista

Kapiten fudbalera Partizana po trijumfu nad Voždovcem dobio „najsvežiji” pehar od ponosa crno-bele familije

Nedelja, 28. novembar, „ružičast” dan za Partizanovu familiju: fudbaleri su „trokorakom“ u malom gradskom derbiju s Voždovcem zadržali plus šest (uz meč više) u odnosu na večitog rivala u odavno neizvesnijoj trci za titulu, dok su ragbisti trijumfom nad Crvenom zvezdom osvojili Kup Srbije i triplu krunu!

Pozitivne vibracije „jajaste” poslastice u Starčevu i potvrde četvorogodišnje crnobele dominacije nisu prošle nezapaženo ni „koji” sat kasnije na Dušanovcu, epicentru novog uspešnog leta „bubamare” superligaškog lidera i lekcije Zmajevima na krilima egzekutora – Kvinsija Meniga, Rikarda Gomeša i Danila Pantića.

Po okončanju duela na krovu tržnog centra, pri pozdravljanju navijača apropo velikog „hvala” za bezrezervnu podršku čak i posle istorijskog neuspeha protiv slabašne Flore u Talinu, kapitenu Saši Zdjelaru s tribine, iz „kopa”, ragbisti su uručili „najsvežiji” pehar.

Pehar… pelcer!

Da, s namerom da se trofeji „prime” i u fudbalskom jatu, napomenimo: posle sušnih 2019/20. i 2020/21, gledajući šampionat – čak od 2017. Za klub veličine i tradicije Partizana, priznaćete, premnogo!

Fotografija Miroslava Todorovića sa stadiona Voždovca sa Sašom Zdjelarom kako miluje „zlatnog ušonju” inicirala je Žurnalov poziv zlatnom Orliću sa Mondijalita na Novom Zelandu i, bez sumnje, najkonstantnijem fudbaleru Parnog valjka: redovno „kao navijenom”, gladijatorskog pristupa i, konsenzusom, platinastog značaja za četu Aleksandra Stanojevića.

– Puno mi je srce zbog ragbista: igrači „drže” klub sami, pomažu se međusobno i beleže sjajne rezultate. Eto, sad su dominantno slavili u kupu, prethodno, četvrti put uzastopno postali šampioni u prvenstvu i bili najbolji u ragbiju 7. Svaka čast! – nije krio simpatije prema ponosu crno-bele porodice fudbalski ratnik.

Na kraju, posle apela za pomoć RK Partizan, „poentiravši”:

– Ragbisti neka nastave trofejni niz, mi da uzmemo titulu!

Rečenica, iz duše, Saše Zdjelara, sa snagom da je prepiše svaki navijač Parnog valjka…

Originalni članak Sportski žurnal