RADNA NEDELJA: Lepše sa Rikardom

Radnu nedelju u „Zemunelu”, uprkos minimalnom temperaturnom plusu i sveprisutnoj bojazni od omikron soja koronavirusa, obeležili su osmesi u crno-belom jatu, produkt, između ostalog, pojave Rikarda Gomeša na treningu jesenjeg prvaka!

Najbolji strelac Partizana – autor 22 precizna hica (18 u prvenstvu i četiri u Evropi) – sa dozvolom stručnog štaba priključio se naknadno klupskim drugovima, brzopotezno demonstriravši da je ispunio plan kondicionih trenera tokom odmora na rodnim Zelenortskim Ostrvima.

Ubojiti centarfor, do nedavno vođa navale reprezentacije učesnika Afričkog kupa nacija (svojevoljno rekao „doviđenja” državnom timu), posle dizanja tegova u teretani i sijaset „obrnutih” krugova dokazao je prisutnost „baruta u kopačkama” u igri na dva gola, na skraćenom terenu.

Na radost Grobara: Rikardo Gomeš, podsetimo – zdravstvenog problema u finišu jeseni (na treningu pao u nesvest), potpuno je zdrav i nameran da trese mreže i na proleće!

Aleksandru Stanojeviću, kreatoru povratka Partizanove „rezultatske časti” (prvo mesto u šampionatu, plasman u šesnaestinu finala Lige konferencije i četvrtfinale Kupa Srbije), sve vreme smešio se brk – iniciran i pogledom kako (naizgled lako) Bibars Natho, takođe u decembru na spisku rekovalescenata, razigrava saigrače. Žargonski, kao rukom!

Podlogu za prijatno trčanje i „lepezu” lepih poteza autorizovali su vredni radnici u SC „Partizan  Teleoptik”, evidentnog truda pri čišćenju snega i dovođenju travnate podloge u zadovoljavajuće stanje.

Štimung drilu davala je kompletnost igračkog kadra: pored Rikarda Gomeša, kapitenu Lazaru Markoviću i crno-belima pridružili su se i Aleksandar Miljković, Ivan Obradović, Aleksandar Lutovac i Nemanja Jović, odsutni zbog prehlada 12. januara, na prozivci.

Partizanov stručnoigrački kadar obradovalo je i razrešenje zagonetke vezane za destinaciju glavne faze priprema: u Beleku i hotelu „Kaja palaco” (23. januar – 6. februar), prošlogodišnjoj januarskofebruarskoj bazi, osećaće se kao „ajkule u vodi”.

Zakazane provere u Turskoj sa Tikvešom iz Kavadaraca (25), Gazišehir Gacijantepom (29. januar) i sa dva Dinama – iz Moskve (2) i Batumija (5. februar) poslužiće za uigravanje novih taktičkih varijanti i punjenje baterija do maksimuma u pohodu na sva tri fronta, napomenimo – sa ciljem da se vrate trofeji na domaćoj i napravi iskorak na međunarodnoj sceni.

ZDJELAR I MENIG SA TRI PRSTA

Saša Zdjelar i Kvinsi Menig, na fotografiji Miroslava Todorovića, dugogodišnjeg svedoka rada crnobelih, sa tri prsta!

Doduše, različito podignutih, uz Zdjelarovu doskočicu: „Polako, naučiće Holanđanin”.

MILETIĆ ČASTIO ZA 31. ROĐENDAN

Nemanja Miletić proslavio je juče 31. rođendan.

I, častio drugove u „Zemunelu”!

Proverenom defanzivcu početkom 2022. dešavaju se samo lepe stvari, podsetimo, pre nekoliko dana verio je dugogodišnju devojku Nedu.

Nedavno, otkrio je Žurnalu da mu je u„ fontani želja”, na samom vrhu, titula s Partizanom.

ILIĆ I BAŽDAR „VODONOŠE”

Zna se red: flašice s vodom na teren u „Zemunelu”, određen za Partizanov trening, iz klupske zgrade odneli su najmlađi – Mihajlo Ilić i Samed Baždar.

Štoper je rođen 4. juna 2003, napadač ima još svežiju krštenicu – 31. januar 2004.

Jesenas su upisali po jedan prvenstveni meč: Ilić u Humskoj protiv Vojvodine, Baždar u rodnom Novom Pazaru.

ŠANSA SLAVKOVIĆU

Lazar Slavković, Partizanov talentovani čuvar mreže jesenas na pozajmici u srpskoligašu Zemunu, od starta priprema ponovo je pod patronatom Nemanje Jovšića – uz Aleksandra Popovića, Nemanju Stevanovića i Milana Lukača.

Dobrim odbranama u Gornjoj varoši doprineo je drugom mestu – kvalitetnoj podlozi za prolećni juriš na prvoligaški karavan – i zaslužio povratnu kartu u Humsku.

Sad, usled jake konkurencije veliki su izgledi da ostane „jedinica” Zemunaca, međutim – nikad se ne zna.

I LAKČEVIĆ U STROJU

Da li je kucnuo čas da Nikola Lakčević, bez sumnje – u proteklom periodu najmalerozniji fudbaler Partizana (dvaput operisan), posle godinu i po ponovo zaigra?

Podatak da trenira punom parom povećava takvu mogućnost, podsetimo, krilni napadač poslednji put bio je na terenu 6. juna 2020. protiv Spartaka u Subotici.

TOMIĆ I FILIPOVIĆ VODILI I U TERETANU

Crno-beli, pre trčanja i rada s loptom, imali su i uvertiru – u teretani.

Naravno, pod nadzorom dokazanih stručnjaka za kondiciju – Aleksandra Tomića i Miše Filipovića.

Originalni članak Sportski žurnal