POLUVREME – Saldanja doneo, Saldanja odneo, 1:1 u Pančevu!

Uzbudljivo…

Starsport/Srdjan Stevanovic

U Pančevu se igra utakmica osmog kola fudbalske Superlige Srbije između Železničara i Partizana, a rezultat nakon 45 minuta je 1:1.

Davno je izlizana ona fraza o početnom ispitivanju snaga, ali baš to se dešavalo u uvodnih 15 minuta ovog susreta.

A onda kolosalna šansa za Partizan, koju je opropastio Saldanja. Strahovit pritisak gostiju na zadnju liniju Pančevca, prouzrokovao je grešku golmana Aleksandra Stankovića, koji je poklonio loptu Saldanji, Brazilac je krenuo sam prema golu i umesto da šutira, odlučio je da bude nesebičan i proigra Kalulua, što je uradio jako loše. U nastavku ove akcije je tukao Natho, ali se Železničar volšebno spasio.

Tražili su gosti penal u 24. minutu, kada je pao Saldanja, ali je sudija Ostraćanin samo odmahnuo glavom.

Inicijativa se Partizanu isplatila u 27. minutu i poveo je posle prvog kornera na utakmici. Lopta je išla na Ilića, on je nadskočio čuvare i spustio prema Saldanji, a ovaj je bio sam i miran na drugoj stativi, pa je glavom zatresao mrežu, za 0:1.

Samo tri minuta kasnije penal za domaće i po ko zna koji put ove sezone ispoljena slabost Partizanove odbrane. Saldanja je u svom kaznenom prostoru povukao i oborio Vojislava Stankovića, nakon centaršuta Đorđevića iz slobodnog udarca, a Ostraćanin je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. 

Aleksandar Đorđević je u 31. minutu bio siguran egzekutor sa 11 metara i matirao je Jovanovića, za 1:1.

Do kraja je Partizan imao više od igre, ali nije bilo prilika.

Originalni tekst Sportske net