POLUVREME – Panter rano ušao u ritam, “crno-beli šou” na Tašu

Očigledna razlika u kvalitetu.

STARSPORT

Lepa košarkaška fešta pod otvorenim nebom Tašmajdana uz podršku navijača kao da je takmičarski susret. Partizan protiv “bratske” Fuenlabrade vodi posle 20 minuta igre sa 50:28.

Pred meč je naročito prisutne gledaoce obradovao dolazak srebrnog reprezentativca Alekse Avramovića.

Startna petorka koju je izveo Obadović bila je Panter, Ponitka, Trifunović, Ledej i Koprivica.

Prvi poen na meču postigao je Kevin Panter floterom. Nadovezao se Trifunović sa tri poena u nizu, polivično izvođenje penala, pa kucanje u kontranapadu, u “ofsajdu”.

Imena poznata ljubiteljima košarke sa ovih prostora Petar Aranitović i Blaž Mesiček su trojkama uveli Fuenlabradu u meč.

Koprivicino zakuvacanje iz alej-upa je izmamilo plauze i nagovetsilo da je potpuno zdrav. Sledi odličan period igre Pantera, koji je brzo došao do 10 poena. Krajem prv deonice u igru je ušla potpuno nova petorka sa Kaminskim, Jaramazom, Dozijerom, Smailagićem i Nanelijem.

Kaminski se sa linije slobodnih bacanja upisao u strelce pred domaćom publikom za 22:13. Slede dve njegove promašene trojke.  Već u poslednjem minutu crno-beli su došli do dvocifrene prednosti i završavaju prrvu četvrtinu sa 24:13.

Da li od treme ili nedostatka forme, treći šut Kaminskog za tri takođe je neuspešan, sada “er bol”. Prednost nastavlja da raste, razigrao se i Kaminski sa četiri vezana poena, naročito je bio lep alej-up u kontri koji je završio kucanjem za 33:13. Fuenlabrada je tek na 6:16 do kraja druge deonice došla do prvih poena u toj deonici, preko jednog od dva penala Megrua.

Priliku su dobili dobili i mlađi Tristan Vukčević, Đorđije Jovanović i Sava Drezgić.

Drezgić je na devet sekundi do kraja sa dva precizna penal postavio 50:28.

Panter je sa 10 poena u prvoj deonici ostao najefikasniji u Partizanu. Kaminski ga prati sa osam, a Smailagić sa sedam poena. Čekaju se poeni Dozijera i Ponitke

Originalni tekst Sportske net