Petrića ne interesuje s kim igra Zvezda: Ne kažem da mi je glava veća nego što jeste – i ovako je velika – pa da još razmišljam i o tome 

Trener Partizana na konferenciji pred meč sa Kolubarom govorio i o večitom rivalu, ali i o drugim temama.

U sredu uveče niste znali protiv koga Crvena zvezda igra za vikend, sad?

– Ne, skoncentrisan sam samo na moj tim i rukovodim se – od utakmice do utakmice. Sad, da se još opteretiš s tim u situaciji kad gledaš mečeve svaki dan… Ne kažem da mi je glava veća nego što jeste – i ovako je velika – pa da još razmišljam i o tome – duhovit, čak i na svoj račun, bio je šef struke Partizana.

Partija Belića u večitom derbiju izazvala je najviše dijametralnih komentara?

– Belić je pokazao kvalitet, drži li se tog nivoa i načina igranja biće među boljima, primećenima, pokuša li nešto više u datom trenutku – ući će u komplikaciju. Takav je tip igrača i ja to poštujem. Ovo je korektno odradio…

Mladi, eto – Jović, ponekad pogreše i u prijemu?

– Da li je neko imao slab dodir… zavisi od mnogo stvari. Da radi sve dobro, bio bi u nekom jačem evropskom klubu. Baždar je, na primer, pokazao sportsku drskost, Partizan može na njega da računa – tvrdi Petrić.

Partizan je celo leto jurio Nikolu Čumića iz Olimpijakosa, kad… ode u Vojvodinu?! Vi ga niste želeli, ili…?

– Bio je i moja želja, ali… Klubovi se nisu dogovorili, ne znam iz kog razloga. Želim mu sreću u karijeri, bio bi pojačanje, nije došlo do toga, idemo dalje – širi ruke Petrić.

Kvinsi Menig, definitivno, nije na nivou. Šta se događa?

– Odigrao je mnogo utakmica, možda pre neki dan nije bio na nivou, ali to ne gledam tako – kad uočim u trenažnom procesu par stvari koje može da mi pruži, onda… Bio sam igrač, uvek dolazi do padova i uspona. Bitno je da radi maksimalno i da je, pre svega, drugar sa saigračima. Ne pravi nijedan problem, videćemo šta će da bude – ostavlja prostor za Holanđaninov boljitak trener Parnog valjka.

Kad očekujete na terenu Pantića?

– Dača je prošle nedelje počeo s treninzima, poslednja dva tri dana – s duelima. Ranije je bilo da se igrači izmaknu, više ne. Posle septembarske pauze očekujem da bude deo tima. Ne forsiram igrača bez obzira što mi je potreban sve dok ne bude zdrav, ne želim da se igram sa bilo čijom karijerom.

Može li Danilo da doprinese balansu do dolaska Cimirota?

– Kako da ne, iako su različiti tipovi igrača. Pantić može da odigra na više pozicija, toliko je puta pokazao kvalitet.

Kakva je situacija s Pavlovićem?

– I Andrija je počeo da trenira, sa Filipovićem i Lutovcem od ponedeljka je s nama. Potrebne su mu dve – tri sedmice za ulazak u ritam.

Gordana Petrića oduševio je trijumf Partizanovih kadeta na turniru „Nereo Roko” u Firenci i petlića na „Barsa kupu” u Budimpešti:

– Čestitam mlađim kategorijama, videli su da su u ovom godištu bolji od vršnjaka, ali moraju da napreduju i to budu i kao seniori. Hoću da u tehničkom segmentu dominiraju! Očigledno da imaju talenta, ali… Molba svim školama: da obrate pažnju na tehniku, po meni – najvažniji segment igre, neka bude kao nekad – da smo u tome prepoznatljivi.

Originalni tekst Sportski žurnal